Citronfromage - nem og lækker opskrift

Citronfromage

Citronfromage med masser af smag og letpisket flødeskum på toppen, smager som en drøm og vækker gode minder. Få opskriften på den nemme citronfromage her.

Citronfromage er en af de klassikere, vi kender fra mormors-kaffebord. En dejlig forfriskende dessert, som er ved at vende tilbage til det moderne kaffebord, og den smager i øvrigt fuldstændig fantastisk med et drys lakridspulver ovenpå fløden. Du kan også give fromagen smag af andre frugter ved at skifte citronsaften ud med fx. lime- eller appelsinsaft.

Opskrift på citronfromage

Tid: 25 minutter.
Hviletid på køl: 2 timer.
Antal personer: 6

• 5 blade husblas
• saft og skal af 2 citroner, usprøjtede
• 4 æggeblommer, pasteuriserede
• 1 dl sukker
• 3 æggehvider, pasteuriserede
• 1½ dl piskefløde

Pynt:
• flødeskum af 1 dl piskefløde
• evt. citronskal i tynde strimler

Vild med citronfromage, så prøv også denne lækre citron-cheesecake!

Sådan laver du citronfromage

1. Læg husblasbladene et efter et i en stor skål med koldt vand. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter.

2. Riv skallen af citronerne på den fine side af rivejernet. Pisk æggeblommer, sukker og citronskal med en elpisker til helt hvidt skum - der skal piskes grundigt og længe.

3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pres saften af citronerne - du skal bruge 1 dl citronsaft.

4. Tag husblassen op af vandet, og læg den i en lille gryde med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved meget svag varme, mens du rører. Husblassen skal kun lige akkurat blive fl ydende og må ikke boble.

5. Tag gryden af blusset, og bland citronsaften i den smeltede husblas. 6. Rør husblascitronsaften i den piskede æggeblommemasse. Vend derefter forsigtigt fl ødeskum og til sidst de piskede æggehvider i.

7. Hæld fromagen i 6 portionsglas (eller i en stor serveringsskål), og dæk med husholdningsfilm. Lad desserten stivne ca. 2 timer i køleskabet.

8. Pynt fromagen med flødeskum og evt. lidt revet citronskal lige før servering.

Tips: Når æggehviderne skal piskes stive, er det vigtigt, at skål og piskeris er helt rene, fedtfri og tørre. Til gengæld kan du sagtens piske flødeskum, selvom der hænger lidt æggehvideskum ved piskerisene.

Sådan laver du den perfekte citronfromage!