Chokolademousse med appelsin og biscotti

Chokolademousse med appelsin og biscotti

Nem opskrift på chokolademousse med appelsin. Det er en chokolademousse uden fløde, hvor du bruger både æggehvider og -blommer.

Tid: 25 minutter. Afkøling: Mindst 3 timer. Antal personer: 6

Brug gerne en god mørk chokolade med minimum 60 % kakaoindhold til denne mousse. Det giver det bedste og mest velsmagende resultat. Dette er en chokolademousse uden fløde.

• 200 g mørk chokolade (mindst
60 % kakaoindhold)
• 4½ æggehvider, pasteuriserede
• 4 æggeblommer, pasteuriserede
• 50 g sukker
• 1 appelsin, usprøjtet
• ca. 15 biscottier (italienske småkager)
• friske mynteblade til pynt

Opskrift på chokolademousse med appelsin og biscotti:

1. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i mindre stykker, læg dem i en varmefast skål, og placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte, og undgå, at der kommer vand eller damp i den.

2. Lad den smeltede chokolade køle let af.

3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker.

4. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og cremet med elpiskeren. Riv appelsinskallen fint, og vend den i de piskede æggeblommer sammen med den smeltede chokolade. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i blandingen. Så er din chokolademousse med appelsin klar, og du kan gå videre til at knuse biscottierne.

5. Knus biscottierne, fx i en morter, og fordel dem i bunden af 6 glas. Fordel chokolademousse med appelsin over. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.

6. Tag chokolademousse med appelsin ud af køleskabet ½ time før servering. Pynt med mynteblade på toppen. Så har du en skøn chokolademousse uden fløde til dine gæster.