Trøfler med te og orangechokolade

Susanne Palmqvist, Louisa Lorang og Liza Hvidt

Trøfler smager som himmerrige og smelter i munden. Her er en version med te - men i virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad en trøffel skal smage af!

Vælg selv smagen i dine trøfler. Ved at tilsætte forskellige ingredienser kan du selv bestemme, hvordan trøffelmassen skal smage. Fx kan du udelade tebladene og i stedet koge fløden op med usprøjtet appelsinskal, frisk ingefær, hele sorte peberkorn, en lakridsrod, en kanelstang eller lidt frisk chili – vær ikke bange for at prøve dig frem!

Trøfler med te og orangechokolade

Tid: 30 minutter * Hviletid: Mindst 12 timer * Antal: Ca. 20 stk.

Det kræver lidt tålmodighed og fingerfærdighed at lave flotte trøfler, men det er sjovt og altid umagen værd.

Prøv også: Hjemmelavede flødekarameller

• 120 g mørk chokolade, 70 %

• 110 g piskefløde

• 1 spsk. teblade (fx krydret jule-te)

• 15 g blødt smør

Overtræk:

• 200 g mørk orangechokolade

• 200 g kakaopulver

Guf til julen: Krydret kanelkage med flødeostecreme 

Fremgangsmåde:

  1. Hak chokoladen, og lad den smelte delvist i en varmefast skal over vandbad.
  2. Bring fløden i kog sammen med tebladene Si teen fra, og hæld ⅓ af den varme fløde over chokoladen. Rør kraftigt med en dejskraber fra midten af massen og ud. Tilsæt endnu ⅓ af fløden, og rør igen på samme måde. Tilsat resten af fløden, og rør godt, så massen samler sig og får en blank overflade og en næsten elastisk konsistens.
  3. Tilsat smør lidt ad gangen. For at konsistensen skal blive optimal, kan trøffelmassen blendes med en stavblender til sidst.
  4. Hæld massen i en form beklædt med husholdningsfilm. Lad den hvile mindst 12 timer.
  5. Skar massen ud i ca. 20 små firkanter, og tril dem evt. til kugler.
  6. Overtræk: Smelt orangechokoladen. Dyp trøflerne i den smeltede chokolade, og tril dem straks i kakaopulver på en tallerken. Lad dem satte sig, til chokoladen er stivnet.

Flere julegodter: Mandelsnitter med hvid glasur

Tip: Chokolade og lakrids går godt i spænd, så rul evt. trøffelkuglerne i fint lakridspulver i stedet for den sædvanlige kakao.