Nøddesteg - en vegetarisk julesteg

Nøddesteg

Skal der et vegetarisk alternativ til stegen på julebordet, så er nøddestegen et godt bud. Den er saftig og passer perfekt med det traditionelle juletilbehør.

Hvis man får vegetarer på besøg til julemiddag, eller selv er vegetar, må man gentænke den traditionelle julemenu. Man kan servere en saftig nøddesteg, som passer perfekt til det traditionelle tilbehør, rødkål og brune kartofler.

Du kan også lave den her lækre julesalat med rødkål og fennikel til nøddestegen.

Nøddesteg

Det skal du bruge til en nøddesteg:

  • 250 g hasselnøddekerner
  • 1 bakke markchampignoner
  • 300 g rodfrugter, fx rødbede, gulerod og knoldselleri
  • 1 håndfuld friske krydderurter, fx basilikum, estragon og salvie
  • 2 æg
  • lidt olivenolie 
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du en nøddesteg:

  1. Hak 250 g hasselnøddekerner. Skyl markchampignonerne, og hak dem. Skræl og riv rodfrugterne. Skyl og hak de friske krydderurter. 
  2. Bland det hele med 2 æg og lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
  3. Kom blandingen i en form med bagepapir, og bag ved 180° i 1 time.

Vegetar eller ej - julesalat med rødbeder og appelsinvinaigrette er et hit!