Hvid gløgg - julens bedste gløggopskrift!

Gløgg er den ultimative juledrik, og varmer dejligt på en kold dag. Den hvide gløgg er mildere og mindre kraftig i smagen end den sædvanlige røde gløgg.

For mange er gløgg indbegrebet af jul - ikke mindst på grund af alle de varmende, julede krydderier. Måske kender du bedst den røde udgave af jule-drikken, men den hvide gløgg fortjener bestemt også en plads i juleopskrift-samlingen! 

Den hvide gløgg kan også laves i en alkoholfri version. Så bruger du bare en god æblemost eller hyldeblomstsaft i stedet for hvidvin og udelader gin.

Hvis du kan lide hvid gløgg, så prøv også de her 4 varme drikke til en kold tid!

Hvid gløgg med stjerneanis

Tid: 10 minutter.
Antal personer: 6
  • 1 flaske tør hvidvin
  • 1½ dl sukker
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 små stykker usprøjtet appelsinskal
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 10 cl gin

Sådan laver du hvid gløgg med stjerneanis

  1. Hæld hvidvin i en gryde, og tilsæt sukker, stødt ingefær, små stykker appelsinskal, kanelstang og stjerneanis.
  2. Varm blandingen op til lige under kogepunktet, og hold gryden på denne temperatur i 5 minutter.
  3. Tilsæt gin, træk gryden væk fra varmen, og servér gløggen i varmefaste glas.

Prøv også en klassisk hvid gløgg med appelsin og vanilje!

Tip! Server lækre hjemmelavde æbleskiver til den hvide gløgg, det er altid et sikkert julehit. Vi anbefaler de bedst æbleskiver med kærnemælk til din gløgg