Frikadeller med æble og koriander

Mynte, hvidløg og koriander giver frikadellerne en dejlig krydret smag

Opskrift på Frikadeller med æble og koriander

Tid: 45 minutter.
Antal personer: 6-8

• 1 kg hakket kalve- og svinekød
• 1 spsk. salt
• 2 løg
• friskkværnet peber
• 4 æg
• 2 dl hvedemel
• 3 dl mælk
• 2 æbler (fx cox orange)
• 1 bundt mynte, hakket
• 1 fed hvidløg, hakket
• 1 tsk. stødt koriander
• smør og rapsolie til stegning

1. Rør kødet grundigt sammen med saltet i en røreskål. Pil løgene, og riv dem groft. Rør løg og peber i farsen. Rør æggene i et ad gangen. Rør mel og mælk i. Lad farsen hvile 15 minutter på køl.

2. Skær æblerne i små tern. Rør dem i farsen sammen med mynte, hvidløg og koriander.

3. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.