Hvordan får man sukkeret til at hænge ordentligt fast på de brunede kartofler?

De brunede kartofler skal laves rigtigt til jul.

Vælg de rigtige kartofler, og hav tålmodighed! De bedst egnede kartofler til brunede kartofler er små, faste kartofler, fx aspargeskartofler, Ditta eller Sieglinde.

  1. Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, og sæt dem på køl. Kog dem lidt i underkanten, så de stadig er lidt hårde i midten.
  2. Hæld ca. 100 g sukker til 1 kg pillede kartofler på en stor pande, hvor kartoflerne kan være.
  3. Smelt sukkeret ved god varme uden at røre i det.
  4. Kom 50 g smør på, når sukkeret er brunt (ikke brændt).
  5. Kom kartoflerne på panden. Brun dem ved kraftig varme i ca. 5 minutter. 
  6. Krydr med salt og peber. Skru ned for varmen, og steg videre i 15-20 minutter, først her begynder karamellen at hænge ved.

Vend hyppigt i kartoflerne, men forsigtigt, uden at de går i stykker. Den bedste metode er at svinge dem rundt uden brug af redskaber.