Hvad stiller man op, hvis sværen på din flæskesteg ikke bliver ordentlig sprød?

Flæskesteg

Flæskesteg med bløde og seje svær - nej tak..

Sådan får du sprøde svær til din flæskesteg

Hvis flæskestegen ikke har fået sprød svær mod slutningen af stegetiden, så prøv at skrue op for temperaturen til 225-250 grader, eller sæt den evt. på grill. Men hold øje med stegen, for sværen bliver hurtigt brændt!

Se også: Klassisk flæskesteg

Man kan gøre meget for at højne chancen for sprød svær, inden stegen kommer i ovnen:

  • Lad stegen stå uindpakket på køkkenbordet et par timer, så den får stuetemperatur, og sværen bliver helt tør.
  • Sørg også for, at sværen er ridset smalt og ridset helt ned til kødet. Rids sværen med ½ cm's mellemrum, og undgå at ridse ned i selve kødet.
  • Har slagteren ridset stegen, så gå den alligevel efter. Nogle gange er ridserne ikke dybe nok, specielt ikke i siderne. Vær omhyggelig med at gnide salt ned mellem alle sværene, og sørg for, at sværen ligger vandret under stegningen, fx ved at lægge alufolie under stegen i den side, der er lavest.