Hvad stiller man op, hvis sværen på din flæskesteg ikke bliver ordentlig sprød?

Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med gummisvær - nej tak..

Sådan får du sprøde svær til din flæskesteg

Hvis flæskestegen ikke har fået sprød svær mod slutningen af stegetiden, så prøv at skrue op for temperaturen til 225-250 grader, eller sæt den evt. på grill. Men hold øje med stegen, for sværen bliver hurtigt brændt!

Se også: Klassisk flæskesteg

Man kan gøre meget for at højne chancen for sprød svær, inden stegen kommer i ovnen: Lad stegen stå uindpakket på køkkenbordet et par timer, så den får stuetemperatur, og sværen bliver helt tør. Sørg også for, at sværen er ridset smalt og ridset helt ned til kødet. Rids sværen med ½ cm's mellemrum, og undgå at ridse ned i selve kødet.

Har slagteren ridset stegen, så gå den alligevel efter. Nogle gange er ridserne ikke dybe nok, specielt ikke i siderne. Vær omhyggelig med at gnide salt ned mellem alle sværene, og sørg for, at sværen ligger vandret under stegningen, fx ved at lægge alufolie under stegen i den side, der er lavest.