Hvad gør man, hvis ens risengrød er brændt på i gryden?

Få vores bedste tip til, hvordan du undgår eller redder en risengrød, der er brændt på.

Er din risengrød brændt på?

Hvis din risengrød er brændt på, så lad endelig være med at røre eller piske i det, der sidder fast på bunden. Gør man det, kommer grøden med garanti til at smage brændt. Hvis grøden ikke smager brændt, kan man redde den ved at hælde den over i en ren gryde og koge den færdig der.

Smager grøden brændt, så smid den ud og begynd forfra!

Undgå at risengrøden brænder på 

Valg af gryde er ret afgørende for, om risengrøden brænder på. En tykbundet gryde af aluminium eller en emaljeret jerngryde er de bedste valg. Skru ned, når det hele er kommet i kog, og lad grøden simre ved ganske svag varme, til grynene er møre. Rør en gang imellem, men ikke for meget, så bliver grøden klistret. Eller giv mælken med risengryn, salt og evt. en vaniljestang et opkog, læg låg på. Pak gryden ind i håndklæder, sæt den ind i sengen, og pak den godt ind i dynen.

Man har en fin grød efter ca. 2 timer, og den brænder aldrig på.

Prøv en skøn opskrift på risengrød med vanilje og honningristet nøddeknas