Chai-latte med varme krydderier

Lars Ranek og Columbus Leth

Chai-latte er den er perfekte vintervarmer med sine ekostiske krydderier som kanel, kardemomme og allehånde. Her får du en nem opskrift på, hvordan du laver selv laver den skønne krydderte.

Chai-te kommer oprindeligt fra Indien, og de eksotiske krydderier og sødme gør, at den varmer godt på kolde dage. Og så smager den en lille smule af jul!

Chai-latte med varme krydderier

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4

Lav selv: Bountybarer med kokos og chokolade

Det skal du bruge til chai-latte:

  • ⅛ hel muskatnød
  • 1 l mælk
  • 5 hele kardemommekapsler
  • 5 hele nelliker
  • 5 hele allehånde
  • 2 kanelstænger
  • 2 hele
  • stjerneanis
  • 2 spsk. teblade (darjeeling eller earl grey)
  • 2 spsk. brun farin

Prøv også: Julens lækreste kanelkage

Sådan laver du chai-latte:

1. Riv muskatnødden fint. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde sammen med kardemommekapsler, nelliker, allehånde, kanelstænger, stjerneanis, teblade og brun farin.

2. Skru ned for varmen, og lad gryden simre svagt i ca. 10 minutter.

3. Si krydderier og teblade fra, og hæld den varme chailatte i 4 varmefaste glas. Servér straks.

Fristende dessert: Vaniljeis med kaffesirup og chokoladedrys