Sådan holder du liv i din basilikum

Hold liv i din basilikum

De fleste kender det. Man har lige købt en flot og struttende potte basilikum i supermarkedet, men nærmest i det øjeblik, den lander på køkkenbordet, ser den allerede halvdød ud. Og hvorfor så det?

De krydderurter, du køber i supermarkedet, er generelt ikke særlig robuste, da de typisk er dyrket på ganske kort tid. Men de fleste planter kan godt holde i en længere periode, hvis du giver dem plads og lys. 

Når du køber en potte basilikum i supermarkedet, står stænglerne rigtig tæt for at give mest mulig volumen, men det er ikke hensigtsmæssigt, når basilikummen skal leve videre derhjemme. Derfor skal du dele basilikumplanten i fx tre dele (bræk jorden fra hinanden) og plante dem over i ny jord, så de får mere plads. Vand ofte, og lad basilikummen stå lyst og ikke i træk.

Pluk din basilikum med omhu

Når du plukker bladene, skal du vælge de øverste. Nip gerne stænglen ned til der, hvor to nye skud er på vej ud, så planten ikke ender med at blive høj og spinkel, men i stedet bliver tæt og busket og giver dig flotte grønne blade hele sommeren.

Hvordan du helt præcist bør plukke din basilikum, kan du se her i videoen:

Brug din basilikum i en lækker basilikumpesto - find opskriften her!

10 gode krydderurter til vindueskarmen:

  1. Basilikum
  2. Citronmelisse
  3. Laurbær
  4. Merian
  5. Mynte
  6. Persille
  7. Purløg
  8. Rosmarin
  9. Salvie
  10. Timian 

Hvor længe holder frossent kød? Og hvordan undgår du husblasklumper? Få flere gode køkkentips her!