Så beskidt er dit skærebræt

Så beskidt er dit skærebræt

Flere steder i dit køkken har bakterierne ofte frit løb. Et skærebræt kan være endnu mere klamt end dit toilet.

I nogle tilfælde kan det være mere sikkert at tilberede en salat på toiletsædet, end på et skærebræt. Især hvis du bruger dit skærebræt til både råt kød og grøntsager.

”Der er mere end 200 gange flere fækale bakterier på det gennemsnitlige skærebræt i et hjem end på et toiletsæde. Mange mennesker skyller bare deres skærebræt, men både fjerkræ og råt kød kan efterlade salmonella og campylobacter,” siger den amerikanske mikrobiolog Charles Gerba.

Campylobacterbakterier er en af de mest almindelige årssager til madforgiftning, som kan skyldes, at man har spist råt kød.

Læs også: Derfor er dit bagepapir skadeligt

Mikrobiologens råd er, at man bruger separate skærebrætter til henholdsvis kød og grøntsager. Det er også en god idé at vaske skærebrættet af med et desinfektionsmiddel, eller hvis skærebrættet er af plastik kan man komme det i opvaskemaskinen.

Skærebræt af plastik eller træ?

Fordelen ved et skærebræt af plastik er netop, at det kan vaskes i opvaskemaskinen. Men noget tyder på, at skærebrætter af træ indeholder antimikrobielle egenskaber, der kan gøre op for, at det ikke kan vaskes i opmaskemaskinen.

Andre bakteriebomber kan findes i køkkenvasken, nederste hylde i køleskabet og opvaskebørste og karklude. 

Læs også: Undgå bakterievand i maden

Kilde: Huffington Post