Hvor længe holder frosset kød?

Fryseren er uundværlig i køkkenet, men hvor længe kan kødet egentlig holde sig deri? Læs med her, og bliv endnu klogere!

Vi elsker vores fryser, og vi er ikke blege for at nedfryse alle de gode rester og kød, der har en ganske kort holdbarhed. Men hvor længe kan det forskellige kød egentlig holde sig i fryseren, før det skal spises (eller kasseres)? Det giver vi dig svaret på her!

ÆGGESKAL I DEJEN? HER ER TRICKET, DU VIL ELSKE!

Køds holdbarhed i en fryser varierer afhængigt af kødtype og graden af udskæring og tilberedning. Derudover spiller kødets fedtindhold også en væsentlig rolle, fordi fedt hurtigt bliver harsk, når kødet opbevares i fryseren. Jo mere fedt kødet indeholder, jo kortere holdbarhed har kødet derfor. For færdiglavet mad er fedtindholdet afgørende for holdbarheden, men mere end 3 måneder frarådes. 

Så længe kan kødet opbevares i fryseren:

Ved -18 grader anbefales:

  • Oksekød: 8-10 måneder
  • Svinekød: 3-6 måneder
  • Lammekød: 6-12 måneder
  • Indmad: 4-6 måneder
  • Pålæg: 1-2 måneder
  • Hakket svine- og lammekød: 3 måneder
  • Hakket oksekød: 6 måneder

Få flere gode tips til køkkenet her!