Aldrig mere husblas-klumper!

Husblas - undgå klumper

Er du en af dem, der aldrig har lavet cheesecake, fordi du ikke kan overskue at forholde dig til husblas? Læs med her, så kan du være sikker på, at din husblas ikke klumper.

Mange er lidt betænkelige ved at lave desserter med husblas. For hvordan er det nu lige, man gør, og hvad hvis der dannes små husblas-klumper? Men faktisk er det ikke spor svært at arbejde med husblas, når bare du følger opskriften nøje. Og husker de her fire vigtige ting:

  • Husblassen skal udblødes i rigeligt koldt vand.
  • Bladene skal lægges i vandet et efter et, så de ikke klistrer sammen.
  • Husblassen skal smeltes over svag varme. Rør ofte, og undgå, at husblassen bobler og bliver for varm. Du kan også vælge at smelte husblassen i en varmefast skål over vandbad.
  • Sørg for, at den smeltede husblas bliver kølet ned, så den har samme temperatur, som den masse husblassen skal røres i. Brug fx et par spiseskeer af hovedmassen eller lidt citronsaft til at køle det smeltede husblas lidt ned.

Tre lækre kager med husblas!

Appelsinmousse med marengs

Appelsinmousse

Cheesecake med lakrids og hindbær!

Cheesecake

Hjemmelavede skumfiduser!

Skumfiduser