5 køkkentips for dummies

Gode køkkentips til dit køkken for dummies

Hvordan får man de perfekte kartofler, en guacamole uden brune pletter og bananer, der holder i flere dage? Vi har samlet 5 køkkentips for dummies, som gør madlavningsprocessen lidt lettere.

Uanset om du er en haj i et køkken eller en nysgerrig nybegynder, er der visse ting, der kan gå de fleste på, når de sveder over kødgryderne. Vi har samlet 5 køkkentips, der forhåbentlig kan gøre tiden i køkkenet til en leg og hjælpe dig på vej til et bedre madresultat! 

Læs også: Mad!s nye e-bog: Grill

5 køkkentips for dummies

1. De perfekte kartofler

Du oplever det måske engang imellem. Du koger kartofler, og efter x antal minutter slukker du for gryden, og voila; dine kartofler er færdige. Tit kan der opstå problemer, når du koger dine kartofler, da de - alt efter størrelse og hårdhed - nogle gange skal have mere eller mindre tid under låget end du måske lige gik og regnede med. Men hvordan ved man så, at ens kartofler er perfekte? Du bør som hovedregel sørge for, at dine kartofler er nogenlunde lige store i størrelsen, så konsistensen bliver den samme. Herudover er et godt tip til at vide hvornår ens kartofler er færdige, at du stikker en gaffel i en af kartoflerne i ny og næ - slipper kartoflen nemt af gaflen, er dine kartofler perfekte.   

2. Helt færdige ris 

Er du ikke den heldige ejer af en riskoger, har du måske erfaret, hvor svært det kan være, at få dine ris til at blive perfekt tilberedte og lækre i konsistensen. Et godt køkkentip til perfekte ris er, at du - ligeså snart vandet er kogt ud -, slukker blusset, river et stykke bagepapir af, folder det i to lag, og placerer det under låget på dine ris. Her bør dine ris stå i mindst 5 minutter og dampe, hvilket vil resultere i, at dine ris bliver helt færdige.  

3. Når skærebrættet rykker sig

Det er næsten livsfarligt at skære på et skærebræt, som rykker sig på køkkenbordet. Er dit køkkenbord så glat, at dit skærebræt ikke kan ligge solidt placeret foran dig, bør du fugte en karklud, og lægge den fladt under dit skærebræt. Dette køkkentip fungerer både til skærebræt af træ og plastik og sørger for, at dit skærebræt ikke rykker på sig. Husk dog at tørre brættet af bagefter, hvis det er af træ, så det ikke bliver ødelagt. 

Inspiration: 11 retter på 30 minutter

4. Holdbare bananer

Når du heller ikke at spise alle dine bananer, inden de bliver brune? Så pak toppen af dine bananer - der hvor klasen sidder sammen - ind i plastfolie. Det siges, at bananernes levetid forlænges med ca. 5 dage, så du kan nyde ekstra godt af dem. 

5. Farvel til brun guacamole 

Der findes ikke noget værre, end når ens frisklavede guacamole har anlagt sig brune pletter efter en tur i køleskabet. Mange af os begår den fejl at smide stenen fra avocadoen ud - men hvis du gemmer den, og putter den i skålen med din guacamole, inden du sætter den i køleskabet, kan du faktisk næsten helt undgå de brune plamager.