Vegetarburger med guacamole

Vegetarburger

Skift det lyse brød ud med portobellosvampe bagt sprøde og saftige i ovnen, og fyld det med saftig rødbede. Her får du opskriften på den lækreste vegetarburger.

Prøver du at skære ned på brød, eller er du allergisk overfor gluten? Så er portobellosvampe løsningen! Her bages de i ovnen med rødbede, som gør dem endnu mere saftige og smagsfulde. 

Prøv også: Vegetarburger med persille og hvidløg

Vegetarburger med guacamole

Tid: 30 minutter. Ovntid: 15 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 8 portobellosvampe
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 friske rødbeder (200 g i renset vægt)
  • 100 g feta
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt purløg
  • 50 g hasselnødder
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber

Guacamole:

  • 2 modne avocadoer
  • 1 tomat
  • ½ frisk rød chili
  • ½ bundt persille
  • 1 nip salt
  • saft af 1 limefrugt

Pynt:

  • ½ bundt purløg

Sådan laver du vegetarburger med guacamole:

  1. Guacamole: Halvér avocadoerne, fjern stenen, og tag avocadokødet ud med en ske. Mos det med en gaffel i en skål.
  2. Skyl tomaten, og skær den i kvarter. Fjern kernerne, og skær tomaten i fine tern. Rens chilien, og skær den i fine tern. Skyl og hak persillen helt fint. Rør tomat, chili, persille og salt sammen med avocado. Smag til med limesaft.
  3. Tænd ovnen på 200°. Fjern stokken på hver portobellosvamp. Skyl svampene let, og tør dem med et rent viskestykke. Pensl svampene med olivenolie.
  4. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Riv feta groft, og bland feta med rødbede. Skyl og nip persillen, og hak den. Hak purløg. Hak hasselnødder. Rør persille, purløg og nødder sammen med rødbedeblandingen. Tilsæt æg, og rør godt. Krydr med salt og peber.
  5. Fordel rødbedefarsen på 4 svampe, og læg de sidste 4 svampe ovenpå som burgerboller. Bag burgerne i ovnen i ca. 15 minutter, til rødbedefarsen er gylden og sprød i overfladen.
  6. Pynt vegetarburgerne med purløg, og servér guacamole til.

Flere opskrifter på lækre burgere? Se vores favoritter her!