Blomkålsgratin med sprød top

Blomkålsgratin med sprød top

Den her blomkålsgratin vil slå benene væk under dig. Udover at den er lækker, er den også helt vildt nem!

Der er ingen grund til at være bange for, om man kan finde ud af at bage en luftig gratin. Hvis bare du undlader at åbne ovndøren under bagningen, falder gratinen ikke sammen! 

Variér din gratin! Prøv denne lækre porregratin med grøn salat.

Blomkålsgratin med sprød top

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til blomkålsgratin med sprød top:

  • 1 blomkål
  • 40 g smør
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 4 spsk. rasp
  • 100 g Vesterhavsost (eller lignende fast ost)
  • en ovnfast form
  • lidt smør til formen

Til servering:

  • blandet grøn salat

Sådan laver du blomkålsgratin med sprød top:

  1. Del blomkålen i små buketter, skyl dem, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Gem lidt af kogevandet til senere.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælk og ca. 2 dl af kogevandet fra blomkålen. Lad saucen koge godt igennem, til den bliver tyk. Smag den til med salt og peber. Del æggene i blommer og hvider. Lad saucen køle lidt af, og rør så æggeblommerne i. Pisk ægge­hviderne stive, og vend dem i.
  3. Tænd ovnen på 200°. Smør formen, og drys med 2 spsk. rasp. Hæld ⅓ af saucen i formen, og fordel blomkålen ovenpå. Hæld resten af saucen over, og drys med revet ost og 2 spsk. rasp.
  4. Bag gratinen i ca. 40 minutter i ovnen. Sørg for ikke at åbne ovn-lågen under bagningen, da det kan få gratinen til at falde sammen. Servér gratinen med en blandet grøn salat som tilbehør.

Vild med blomkål? Prøv denne lækre blomkålssuppe med sprød topping.