Tomatsuppe - cremet og fyldig!

Tomatsuppe

En varm, cremet og smagfuld tomatsuppe er den perfekte efterårs- og vinterspise.

Der findes så mange varianter af tomatsuppen, men denne med bagte tomater og peberfrugter er en af de bedste varianter, vi har fået serveret. Når man bager grøntsagerne til suppen, får de en dybere og lidt sødere smag, der virkelig klæder tomatsuppen fantastisk. Den er cremet, fyldig og med masser af smag. Og med pesto og fetadrys på toppen får tomatsuppen ekstra dybde i smagen. 

Prøv også en tomatsuppe med ostedrys!

Opskrift på fyldig og cremet tomatsuppe!

Tid: 20 minutter. Ovntid: 1 time Antal personer: 4

  • 4 røde peberfrugter
  • 600 g tomater
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon

PESTO:

  • 1 håndfuld friske ramsløg
  • ca. 1 dl olivenolie
  • 4 spsk. pinjekerner
  • 20 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING:

  • 75 g feta
  • groft brød

Fremgangsmåde:

  1. TOMATSUPPE: Tænd ovnen på 200°. Rens peberfrugterne, halvér dem, og fjern kernerne. Skyl og hak tomaterne. Pil og hak rødløg. Læg peberfrugter, tomater og rødløg på en bageplade beklædt med bagepapir, sammen med pillede hvidløgsfed. Vend grøntsagerne med 1 spsk. olie, salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 1 time. Vend rundt i blandingen undervejs.
  2. Skyl persillen. Blend de bagte grøntsager i en blender eller foodprocessor sammen med persille og 2 spsk. olivenolie, til konsistensen er ensartet og cremet. Smag til med salt og peber.
  3. Hæld suppen i en gryde, og tilsæt bouillon, til suppen har den konsistens, du bedst kan lide.
  4. PESTO: Blend ingredienserne til pestoen sammen i en blender eller minihakker. Smag til med salt og peber. Servér suppen med pesto og feta som topping, og spis brød til.
  5. TIP: Brug evt. basilikum eller persille i stedet for ramsløg til pestoen.

Den perfekte tomatsuppe

Tomatsuppe er en skøn efterårs- og vinterspise, som smager fantastisk og er supernem at lave, og denne variant med de bagte peberfrugter og tomater kan ikke mislykkes, den laver næsten sig selv. Du kan variere toppings alt efter, hvad du har lyst til. Vi har toppet suppen med pesto og feta, men hvis du er mere til en frisk klat creme fraich og nogle sprøde crutoner, så fungerer det også rigtig fint. Vil du gerne have kød og mere fyld i din tomatsuppe, så prøv denne variant med kylling og pasta, suppen er krydret med varme krydderier, så den kan virkelig gennemvarme her i den kolde tid. Opskrift på tomatsuppe med pasta og kylling!

tomatsuppe med kylling og pasta