Sunde boller i karry

Sunde boller i karry

En all-time børnefavorit i supersprød og sund udgave med hvide ris, som slet ikke er ris, men findelt frisk blomkål. Her får du opskriften på en sund omgang boller i karry med blomkåls-ris og kokos.

Boller i karry er en eviggod familieret, som de fleste holder meget af. Her er den danske klassiker serveret i en lidt sundere udgave med blomkåls-ris. Glæd dig til en omgang boller i karry med masser af smag og et tvist af dejlig kokos. 

Boller i karry er altid et hit, når madplanen skal laves, og derfor er det også rart at have forskellige varianter af den krydrede hverdagsret. Her får du tre andre skønne varianter af boller i karry:

Boller i karry med gulerødder og æbler 

Boller i karry med sprøde grøntsager 

Boller i karry med blomkål og broccoli

Opskrift på sunde boller i karry

Tid: 35 minutter. Antal personer: 4

Kødboller:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • ½ dl havregryn
  • salt og friskkværnet peber

Karrysauce:

  • 1 løg
  • 20 g smør til stegning
  • 2 spsk. karry
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • salt og friskkværnet peber

Blomkålsris:

  • 300 g blomkål

Til servering:

  • 1 æble
  • 50 g kokosflager

Læs også: Thai fiskefrikadeller med masser af smag

Sunde boller i karry

Sådan laver du sunde boller i karry!

  1. Kødboller: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rør hakket kød sammen med løg, hvidløg, æg, mælk, havregryn, salt og peber. Bland farsen godt, og form små kødboller med 2 skeer.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog kødbollerne i ca. 5 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske (gem kogevandet!).
  3. Karrysauce: Pil løget, og hak det fint. Steg løget i smør i en gryde, indtil det har taget lidt farve. Tilsæt karry, og lad det stege lidt med. Hæld kokosmælken i, kog i et par minutter, og smag saucen omhyggeligt til med salt og peber. Tilsæt de kogte kødboller, og varm retten godt igennem.
  4. Blomkålsris: Rens blomkålen, og del den i små buketter. Læg dem i den gryde med vand, som kødbollerne kogte i, og lad blomkålen trække i det varme vand i 2 minutter, endelig ikke mere. Hæld vandet fra, og blend blomkålen i en foodprocessor, til det ligner fine hvide ris.
  5. Servering: Skyl æblet, og skær det i fine tern. Pynt boller i karry med friske æbletern. Drys blomkålsrisene med kokosflager, og servér straks.

Tip: Hvis det skal være endnu mere råt, kan du nøjes med at skylle blomkålen, dele den i mindre buketter og blende den uden at varme den op først.

Læs også: Lækker blomkålssalat med parmesan og rødløg