Ovnbagt tomatsalat med svinemørbrad

Ovnbagt tomatsalat med svinemørbrad

Tomatsalat med mozzarella og basilikum smager godt, men det smager faktisk endnu bedre, hvis det bages i ovnen sammen med svinemørbrad.

Italiensk tomatsalat kaldes også caprese, og består af tomater, frisk mozzarella og basilikum. Her bages den i ovnen med svinemørbrad – det giver en god balance mellem de søde tomater og det salte kød.

Tomatsalat kan også akkompagneres af mango og parmaskine, så det kan spises som en helt måltid.

Ovnbagt tomatsalat med svinemørbrad

Tid: 20 minutter. Ovntid: 10 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 2 svinemørbrader, ca. 800 g i alt
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 500 g små tomater, gerne i forskellige farver
  • 125 g mini-mozzarellakugler
  • 150 g sorte oliven

Basilikumpesto:

  • 1 potte basilikum
  • 1 potte persille
  • 40 g pinjekerner
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • saft af ½ citron
  • Agurkespaghetti:
  • 1 agurk

Sådan laver du ovnbagt tomatsalat med svinemørbrad:

  1. Afpuds mørbraderne, skær dem i 2 cm tykke skiver, og krydr med salt og peber. Brun dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
  2. Tænd ovnen på 200°. Fordel de stegte mørbradskiver i et ovnfast fad. Skyl og halvér tomaterne, og fordel dem oven på kødet sammen med mozzarella og grofthakkede oliven. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
  3. Basilikumpesto: Tag lidt basili­kum fra til pynt, og læg resten i en foodprocessor sammen med skyllet persille, pinjekerner, parmesan og olie. Blend det til en tyk pesto, og smag til med salt, peber og citron.
  4. Agurkespaghetti: Skyl agurken, og skær den i tynde spaghettistrim­ler, gerne med en spiral slicer. Top ovnretten med agurke­spaghetti, basilikumpesto og pluk­kede basilikumblade.

Tip: Mørbradskiverne kan også steges på grillen. Det samme gælder tomatsalaten: Læg kød, tomater, mozzarella og oliven i en foliebakke, og sæt foliebakken på grillristen, gerne med låg eller alufolie over.

Tomatsalat kan serveres til mange retter – prøv fx denne omelet med tomatsalat.