Lasagne med svinekød og rodfrugter

Lasagne med svinekød og rodfrugter

Lav en anderledes lasagne i en sund vinterudgave med fiberholdige rodfrugter og svinekød.

Lasagne med svinekød og rodfrugter

En lasagne indeholder traditionelt hakket oksekød, men den kan altså også sagtens laves med hakket svinekød.

Din lasagne bliver meget sundere, når du tilsætter rodfrugter. Hvis du laver den i sommerhalvåret, kan du skifte rodfrugterne ud med squash og aubergine.

Tid: 40 minutter. Ovntid: 30 minutter.
Antal personer: 4

• 400 g hakket svinekød
• olivenolie til stegning
• 2 store løg
• 2 persillerødder eller pastinakker
• ¼ knoldselleri
• 2 store gulerødder
• 4 kviste frisk timian
• 3 fed hvidløg
• 2 dåser hakkede tomater
• ca. 200 g lasagneplader
• 100 g revet ost
• salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce:
• 7½ dl mælk
• ¾ dl hvedemel
• 1 knivspids fintrevet muskatnød
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• en stor skål salat

Sådan gør du:
1. Brun det hakkede kød i en gryde i 1 spsk olivenolie. Pil og hak løgene. Bland dem med kødet, og svits dem med.
2. Skræl persillerødder eller pastinakker, knoldselleri og gulerødder, og skær alle disse rodfrugter i små tern.
3. Svits alle rodfrugterne i 1 spsk olie på en pande, til de har fået lidt farve.
4. Bland rodfrugterne med kød og løg i gryden. Tilsæt timianblade og finthakket hvidløg, og rør godt rundt.
5. Tilsæt tomater fra dåse, og lad saucen koge godt igennem i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200°.
6. Bechamelsauce: Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under piskning. Kog saucen godt igennem, skru ned, og lad den småkoge under omrøring i 5 minutter. Smag til med muskatnød, salt og peber.
7. Tag et stort ildfast fad, helst så det passer i størrelse til lasagnepladerne, så de ikke skal knækkes. Fordel lidt af kødsaucen i bunden af fadet. Dæk kødsaucen med et lag lasagneplader. Læg et lag kødsauce og bechamelsauce ovenpå, så igen lasagneplader og så fremdeles, til al kødsauce er brugt, men gem ca. 2 dl af bechamelsaucen.
8. Slut af med lasagneplader og et lag bechamelsauce på toppen, og drys med revet ost. Læg alufolie over lasagnen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til lasagnepladerne er møre. Server en stor skål grøn salat til.