Lækker pulled pork-burger

Pulled pork burger

Pulled pork-burger indeholder det møreste kød, der kan trækkes fra hinanden med to gafler – heraf rettens navn.

Pulled pork-burger kan du sagtens lave selv, og det er faktisk slet ikke så svært – det kræver lidt tid, men til gengæld passer maden nærmest sig selv i ovnen, så du har hænderne fri til andre gøremål.

Pulled pork burgeren kan også laves med hjemmebagte brød – få vores lækre opskrift her!

Pulled pork-burger

Tid: 40 minutter. Ovntid: 3½ time. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 600 g nakkesteg
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1½ spsk. røget paprika
  • 2 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl vand
  • 4-8 gode burgerboller

Kålslaw:

  • 300 g blandet kål, fx grønkål, hvidkål og rødkål
  • 80 g drueagurker
  • 3 spsk. lys vineddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1-2 tsk. salt

Sennepsmayonnaise:

  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 dl god mayonnaise

Sådan laver du pulled pork burger:

  1. Skær nakkestegen i 5-6 store stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Pil og hak løg og hvidløg groft, og vend dem godt sammen med kødet, paprika, brun farin, salt og peber. Tilsæt vand, og dæk fadet til med alufolie. Steg kødet i ovnen ved 150° i 3½ time.
  2. Pluk kødet fra hinanden med 2 gafler. Bland det med løg, hvid­løg og stegeskyen fra fadet, og smag til med salt.
  3. Kålslaw: Snit kålen fint, og hak drueagurkerne. Pisk vineddike sammen med sukker og salt, og bland det med kål og drueagurker i en skål. Lad blandingen trække i 30 minutter.
  4. Sennepsmayonnaise: Rør ingre­dienserne sammen.
  5. Servering: Varm burgerbollerne, og smør dem med sennepsmayon­naise. Læg dem sammen med kål­slaw og pulled pork.

Pulled pork smager fantastisk i en burger, og det gør pulled chicken faktisk også – prøv denne skønne opskrift.