Flæskesteg med smørstegte kartofler

Flæskesteg med smørstegte kartofler

Flæskesteg er lækkert, men har du prøvet en flæskesteg proppet med lutter gode sager? Her lærer du trin for trin, hvordan du giver stegen en kerne af tørret frugt samt får alle sværene lige sprøde.

Flæskesteg med et lækkert fyld af tørret frugt giver ekstra saft og kraft til din steg samt et flot snit. Servér den med smørstegte kartofler, skysauce og braiseret rødkål.

Denne flæskesteg med fyld er herlig – men prøv også vores opskrift på en klassisk steg.

Flæskesteg med smørstegte kartofler

Tid: 45 minutter. Ovntid: 1½ time. Antal personer: 6

Det skal du bruge:

  • 1 svinekamsteg uden ben (ca. 1 kg)
  • 25 g pinjekerner
  • 250 g tørrede frugter, fx abrikoser, figner, rosiner, dadler, stenfri svesker
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • groft salt
  • alufolie
  • evt. lidt saucejævner

Rødvinsbraiseret rødkål:

  • 1 lille rødkål (ca. 1 kg)
  • 2 rødløg
  • 3 dl rødvin
  • 2 spsk. olie
  • 3 fed hvidløg
  • 8 stilke timian
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • smørstegte aspargeskartofler (se opskriften længere nede)

Sådan laver du flæskesteg:

  1. Skær sværene igennem en ekstra gang med en skarp kniv, særligt ude i siderne – dog uden at skære helt ned til kødet.
  2. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Afkøl på en tallerken. Hak tørrede frugter groft, og bland dem med grofthakket rosmarin og pinjekerner. Stik en lang, skarp kniv lige midt igennem stegen på den lange led. Udvid hullet med skaftet af en grydeske.
  3. Stop blandingen af tørrede frugter i hullet, og tryk det godt og fast sammen.
  4. Drys omhyggeligt salt mellem alle svær.
  5. Rødvinsbraiseret rødkål: Skær kålen i kvarter. Skær hver båd over på midten, så du får 8 stykker. Pil løg, og skær dem i kvarter. Læg kål og løg i et stort ovnfad, og hæld rødvin ved. Dryp med olie, og drys med hvidløg i tynde skiver, timiankviste, salt og peber. Dæk fadet med alufolie, og bag det i ovnen ved 180° varmluft i 1½ time. Sæt fadet på en af de nederste riller i ovnen, så der bliver plads til flæskestegen i rillerne ovenover. Kålen skal ind 15 minutter før stegen og stege videre i ca. 15 minutter, mens stegen trækker.
  6. Læg flæskestegen på en bagerist over en bradepande. Læg sammenrullet alufolie under hjørnet på stegen, så sværen ligger lige og dermed bliver sprød over det hele.
  7. Hæld ½ l vand i bradepanden, og sæt stegen i ovnen ved 180° varmluft. Steg den i ca. 1 time. Hvis sværen endnu ikke er sprød, kan du tænde for grillfunktionen – kig godt efter stegen, så sværene ikke bliver brændte.
  8. Lad stegen trække på et skærebræt, mens skyen gøres færdig: Sigt stegeskyen fra bradepanden op i en kasserolle. Skum fedtet af med en ske. Kog skyen op, og kog den evt. lidt ind. Jævn evt. skyen med lidt saucejævner.
  9. Servering: Skær flæskestegen i skiver, og server med rødkål og aspargeskartofler (se opskrift en længere nede på siden). Server skyen fra stegen og rødvinen fra kålen som 2 slags sauce.

Flæskesteg med smørstegte kartofler

Flæskesteg med smørstegte kartofler

Smørstegte aspargeskartofler

Tid: 20 minutter. Kogetid: 15-20 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge:

  • 1¼ kg aspargeskartofler
  • 1 bundt persille
  • 1-2 spsk. smør

Sådan laver du smørstegte aspargeskartofler:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden.
  2. Skyl og hak persillen.
  3. Smelt smørret på en stor pande, og vend de kogte kartofler på panden sammen med den hakkede persille.

Flæskesteg smager også fantastisk i små sliders – få den skønne opskrift her!