Braiserede svinekæber

braiserede svinekæber

En af vores allerbedste madoplevelser var, da vi fik serveret braiserede svinekæber ved en overdådig nytårsmiddag. Opskriften fik vi selvfølgelig fingrene i, så nu kan vi selv lave vores nye gæstefavorit derhjemme!

Svinekød er som regel ikke førstevalget, når vi skal vælge kød til gæstemenuens hovedret, men svinekæber er blevet en yderst populær spise i vores køkkener, når vi gerne vil kræse ekstra for vores gæsters sultne munde. 

Skal der ekstra god mad på bordet i weekenden? Så bør du unde dig selv at prøve at servere ølbraiserede svinekæber. Kødet skal braiseres i op til 2 timer, så det er både mørt, saftigt og ekstra intenst og smagfuldt, når den fantastiske simreret er færdig.

Servér braiserede svinekæber efterfulgt af denne fantastiske dessert!

Braiserede svinekæber i øl

4 person(er). 30 minutter Tid at braisere: 1 ½-2 timer

Det skal du bruge til braiserede svinekæber:

  • 3/4 kg svinekæber
  • 8-12 skalotteløg
  • 4 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • smør til bruning
  • 1 flaske mørk øl, gerne en brown ale
  • 1 kvist persille
  • ca. 1 spsk. majsstivelse
  • salt, friskkværnet peber

Tilbehør:

  • kartoffelmos, perlebyg eller groft brød

FÅ VORES BEDSTE FORRETTER HER!

Sådan laver du braiserede svinekæber:

  1. Afpuds kæberne for sener og fedt med en skarp kniv.
  2. Pil løgene, skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i mindre stykker.
  3. Brun kæber godt i lidt smør i en stegegryde, læg dem til side, og brun grønsagerne. 
  4. Kom kæberne tilbage i gryden, tilsæt øl samt persille, og kog op. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 175°C i ca. 1 1/2 time, til kæberne er møre. 
  5. Kasser persillekvisten, og jævn evt. skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber, og server.