Boller i karry med æble og gulerødder

Boller i karry

Opgradér den klassiske boller i karry med masser af gode og sunde grøntsager, der vil mætte hele vejen rundt om middagsbordet.

Det kan sagtens lade sig gøre at få både voksne og børn til at spise mere grønt og mindre fedt i hverdagen. Et godt sted at starte er ved at snyde flere grøntsager ind i de velkendte klassikere - prøv fx en sundere portion boller i karry med gulerødder og æbler.

Den gode danske klassiker er altid et hit på madplanen, og den kan virkelig laves i mange forskellige variationer.

Mere fisk i hverdagen? Prøv fiskeboller i karry!

Boller i karry med æble og gulerødder

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge til boller i karry med æble og gulerødder:

Kødboller:

  • 400 g hakket kalv og flæsk (højst 10 % fedt)
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk (skummet-, mini- eller letmælk)
  • friskkværnet peber

Karrysauce:

  • 2 løg
  • 2 æbler
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk rapsolie
  • 2-4 tsk karry
  • 1 spsk hvedemel
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 250 g rå ris
  • 1 dl rosiner
  • 2 æbler
  • evt. 1 bundt frisk koriander

Sådan laver du boller i karry: 

  1. Kødboller: Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 l vand i kog i en gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.
  2. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  3. Karrysauce: Pil løgene, og hak dem. Skræl æbler og gulerødder, og skær dem i tern. Svits løg, æbler og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik. Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg.
  4. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er glat og jævn. Lad kødbollerne småkoge 5 minutter i saucen, og smag til med salt og peber.
  5. Server med kogte ris, rosiner, æbler skåret i både og evt. et drys korianderblade.

Tip! Gulerødderne i saucen kan erstattes med andre rodfrugter, fx pastinak, selleri eller persillerod, men gulerødder er næsten altid en sikker vinder hos familiens yngste medlemmer.

Prøv også: Sunde boller i karry med blomkåls-ris