Pizza med kartoffel, rosmarin og mascarpone

Pizza med kartoffel og rosmarin

Hvem elsker ikke pizza? Fyldet på en pizza kan varieres på mange måder, og det kan sagtens være simpelt. En hvid pizza med kartoffel og rosmarin er genial, og smager helt igennem fantastisk i sin enkelthed.

Prøv at skifte kartoflerne ud med andre grønsager i tynde skiver. Det kan fx være courgette, tomat, artiskok, aubergine og løg, og du kan skifte rosmarin ud med timian, salvie eller basilikum.

Prøv også: Pizza med mascarpone og squash 

Pizza med kartoffel, rosmarin og mascarpone

Tid: 20 minutter. Bagetid: 6-12 minutter. Antal personer:4

Det skal du bruge: 

  • 1 portion pizzadej - se opskrift her!
  • 8 kartofler 
  • 6-8 kviste rosmarin
  • 200 g mascarpone
  • 150 g friskrevet parmesan
  • 2 dl god olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver, brug et mandonlinjern eller en meget skarp kniv. Læg kartoffelskiverne i koldt vand, og lad dem udvande i 10-15 min.
  2. Tænd ovnen på 220°, og sæt to bageplader derind.  Del dejen i to, og rul dem ud til to helt tynde bunde. Smør mascarponen ud i et tyndt lag på bundene. Fordel kartoffelskiverne ovenpå, og drys med parmesan.
  3. Hak rosmarinen, og rør den ud i olivenolien. Dryp det ud over pizzaerne.
  4. Bag pizzaerne i ovnen på de varme bageplader i 6-12 minutter, til de får en gylden overflade, sprød bund og skorpe. Dryp de færdige pizzaer med lidt olivenolie og havsalt, og servér med det samme.

Vild med pizza? Så prøv pizzafyldte squash med oksekød og ost!