Moussaka med oksekød, aubergine og kartofler

Musaka med oksekød, aubergine og kartofler

Moussaka er et garanteret hit, hvis familien er vild med lasagne. Her laves både kødsauce og bechamelsauce fra bunden og lægges sammen med auberginer og kartofler i tynde skiver.

Moussakaen kan tilberedes med hakket lammekød i stedet for okse. Så kommer du lidt nærmere den originale græske og tyrkiske version af musaka.

Prøv også: 6 billige retter med oksekød

Moussaka med oksekød, aubergine og kartofler

Tid: 45 minutter. Ovntid: 45 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge til moussaka: 

Kødsauce:

  • 750 g hakket oksekød
  • olie til stegning
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 kanelstang
  • 1-2 laurbærblade
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl bouillon

Aubergine og kartofler:

  • 2 auberginer
  • olie til stegning
  • 6 bagekartofler

Bechamelsauce:

  • 25 g smør
  • ½ dl hvedemel
  • 5 dl mælk
  • revet muskatnød
  • 1 knivspids stødt kanel
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 150 g revet emmentaler

Sådan laver du moussaka med oksekød, aburgine og kartofler:

  1. Kødsauce: Brun kødet i lidt olie på en stor pande. Pil og hak løg og hvidløg, og lad dem stege med. Tilsæt tomatpuré og mel, og varm retten godt igennem. Krydr med salt, peber, oregano, kanelstang og laurbærblade. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, og lad saucen simre i 10 minutter.
  2. Aubergine og kartofler: Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs. Steg dem møre i lidt olie på en varm pande. Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, og læg dem i iskoldt vand.
  3. Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt hvedemel, og rør kraftigt. Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad det koge, til saucen er jævn. Smag til med revet muskatnød, kanel, salt og peber. Pisk æggene i saucen, og vend til sidst halvdelen af osten i.
  4. Tænd ovnen på 175°. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et lag i bunden af et stort, smurt ovnfad. Fordel halvdelen af kødsaucen henover, og dæk med aubergineskiver. Fordel resten af kødsaucen over, og dæk med resten af kartoflerne. Hæld ostesaucen over, og bag retten i ovnen i 30 minutter. Drys med resten af osten, og bag retten i yderligere 15 minutter.
  5. Servér moussakaen varm og evt. med brøndkarse, grøn salat og brød.

Prøv også: Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomat