Kålruller med oksekød, feta og oliven

Kålruller med oksekød, feta og oliven

Nemme og lækre pakker, sprængfyldt med smag

Kålruller med oksekød, feta og oliven

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4

I stedet for spidskål kan rullerne laves med hvidkål, kinakål eller savojkål. Oksekødet kan erstattes med hakket lammekød.

Det skal du bruge:

  • 1 spidskål
  • 16 sorte oliven uden sten
  • 25 g soltørrede tomater
  • ¼ bundt basilikum
  • 1 citron, usprøjtet
  • 150 g fetaost
  • 400 g hakket oksekød 3-7 %
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie

Tilbehør:
• kogte ris
• cremefraiche 18 %

Sådan laver du kålruller med oksekød, feta og oliven:

  1. Tænd ovnen på 190º.
  2. Pluk så store blade af spidskålen som muligt. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt lidt salt, og læg kålbladene i gryden i ca. 3 minutter, til de er lige akkurat møre.
  3. Hak oliven og soltørrede tomater groft, og skær basilikum i strimler. Riv citronskallen fint, og bræk fetaosten i små stykker.
  4. Rør oksekødet sammen med oliven, soltørrede tomater, basilikum, citronskal og feta, og krydr med salt og peber.
  5. Læg 2 kålblade oven på hinanden. Fordel fyldet på midten af alle kålbladene, fold bladene stramt sammen omkring fyldet, og læg kålrullerne i et ildfast fad med lukningen nedad, så de ikke åbner sig.
  6. Halver cherrytomaterne, og fordel dem over kålrullerne. Dryp med olivenolie, og steg kålrullerne i ovnen i ca. 30 minutter.
  7. Server kålrullerne med kogte ris og cremefraiche.