Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost

Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce

Hakkebøffer er en ægte klassiker på middagsbordet - især når hverdagsmaden skal være nem. Her laver vi den i en ægte comfort food-udgave med masser af lækker sauce.

Rød peberfrugt er springfyldt med C-vitamin- så hvorfor skulle den ikke bruges til en cremet sauce. Denne røde peberfrugtesauce er fyldt med masser af smag, så den pifter nemt de klassikse hakkebøffer op.

Prøv også: 6 billige retter med hakket oksekød 

Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce med persille og salatost

Tid: 45 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 600 g hakket oksekød
  • 1½ spsk. grov sennep
  • 1 bundt persille
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

Rød peberfrugtsauce:

  • 1 lille løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g bacon i tern
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 spsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 2½ dl madlavningsfløde 18 %
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 4 dl fuldkornsris

Til servering:

  • 1 rød peberfrugt
  • ½ bundt persille
  • 100 g salatost i tern

Sådan laver du hakkebøffer i rød peberfrugtsauce:

  1. Tilbehør: Kog fuldkornsris efter anvisningen på emballagen.
  2. Rør kødet sammen med sennep og finthakket persille, og krydr med salt og peber. Form kødet til 4 store eller 6 små hakkebøffer, og brun dem ganske kort i lidt olie i en dyb pande ved høj varme. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile på en tallerken, mens du laver saucen.
  3. Rød peberfrugtsauce: Pil løget, og hak det groft. Rens peberfrug­ten, og skær den i små tern. Opvarm den dybe pande igen, og steg baconternene let gyldne. Tilsæt løg og peberfrugt, og steg i 1-2 minut­ter. Rør mel, tomatpuré, sennep og krydderier ud i baconblandingen, og tilsæt herefter fløde og mælk. Bring saucen i kog, og lad den små­koge i 5 minutter, til saucen tykner. Smag til med sukker, salt og peber.
  4. Læg hakkebøfferne ned i saucen, og lad retten småkoge under låg ved svag varme i 10 minutter.
  5. Servering: Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Vend dem i saucen lige før servering, så de stadig er sprøde. Servér retten direkte fra panden drysset med hakket persille og smuldret salat-ost. Servér med de kogte ris.

TIP: Salatost laves af komælk, mens den græse feta typisk laves af fåre- og gedemælk. Begge typer ost har en dejlig salt smag, der går godt i spænd med de sødlige peberfrugter, så vælg selv, hvilken type ost du vil bruge. 

Prøv også: Hakkebøffer med svampesauce og ærter - opskrift her!