Båndpasta med lynstegt oksekød og spinat

Båndpasta med lynstegt oksekød, spinat og svampe

Båndpasta med lynstegt oksekød er en simpel pastaret, der smager fantastisk - det er derfor en god løsning på en travl hverdag. 


Pastaretten er her med gorgonzola-ost, men det er selvfølgelig valgfrit – måske foretrækker familiens yngste en mildere ost.

Båndpasta med lynstegt oksekød er en nem hverdagsret: prøv også lynstegt svinekød kokosmælk!

Båndpasta med lynstegt oksekød, spinat og svampe

Arbejdstid: 20 minutter. Antal personer: 4

  • 400 g tørret båndpasta eller 500 g frisk båndpasta
  • 400 g oksekød i wokstrimler
  • lidt olivenolie til stegning
  • 500 g blandede svampe, fx champignoner og portobello
  • 1½ dl madlavningsfløde 18 %
  • skal af 1 økologisk citron
  • 150 g frisk babyspinat
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 150 g gorgonzola
  • godt brød

Sådan laver du båndpasta med lynstegt oksekød, spinat og svampe:

  1. Kog pastaen al dente efter anvisningen på emballagen.
  2. Lynsteg halvdelen af kødet i olie på en pande i 2-3 minutter. Tag det af panden. Steg resten af kødet. Tag det af panden.
  3. Rens svampene, skær dem i mindre stykker, og steg dem i lidt olie på panden i 2-3 minutter. Tilsæt fløde og lidt revet citronskal, og kog i 2 minutter.
  4. Skyl og tør spinaten. Vend det stegte kød og spinat i retten, og kog op. Krydr med salt og peber, og bland retten med pasta.
  5. Servering: Fordel pastaretten i 4 store dybe tallerkener. Smuldr gorgonzola henover, og servér straks med brød til.

Pasta i alle afskygninger smager skønt - også denne ret med kæmperejer.