Lammerullesteg med krydderurtefyld

Lær at lave rullesteg helt fra bunden

Tid: 45 minutter. Ovntid: 1 time.
Antal personer: 6-8.
En rullesteg giver flotte skiver med grønt fyld i spiralmønster. Samtidig afgiver krydderurtefyldet en dejlig smag til lammekødet.

• 1 lammebov
• kødsnor eller hvidt bomuldsgarn
• salt
Krydderurtefyld:
• 1 bundt persille
• 1 håndfuld friske salvieblade
• skal fra 1 citron, usprøjtet
• friskkværnet peber
Tilbehør:
• Salater
• ovnbagte/kogte kartofler eller godt brød

Sådan gør du:
1. Udbening af bov: Udbeningen er ikke vanskelig i sig selv, men jo flere gange man har prøvet det, jo mere rutine får man. Hovedreglen er, at man skal lade kniven følge benet hele tiden, indtil man har fået det løsnet helt fra kødet. Skær med ganske små snit, så har du styr på sagen. Mærk først med fingrene, hvor benet sidder. Skær så ind fra siden, og find benet med kniven. Benet yderst på lammeboven er næsten helt fladt. Skær det fri fra kødet på begge sider.
2. Fortsæt med at løsne kødet fra benet omkring leddet til det næste ben, og fortsæt med at lade kniven følge ben nr. 2, som er langt og smalt. Løsn også kødet rundt om led nr. 2, men lad det sidste ben sidde som et "håndtag". Bøj leddet, så du kan se, hvor kniven skal ind i leddet, og løsn knoglen inde i leddet.
3. Nu er benet væk. I den ene side er lammeboven højst sandsynligt tyk, men i den anden side er den tynd. Flæk den tykke side fra midten og ca. halvvejs igennem kødet, og fold det ud, så kødet ligger nogenlunde lige tykt over det hele.
4. Krydderurtefyld: Skyl og pluk persille og salvie. Skær citronskrællen af halvdelen af citronen med en kartoffelskræller uden at få for meget af den hvide hinde med. Hak citronskallen fint. Krydr lammekødet rundhåndet med peber, og fordel persille, salvie og citronskal ud over hele kødstykket. Rul kødet stramt sammen omkring fyldet.
5. Bind snor omkring boven, så der er ca. 3 cm mellemrum mellem hver snor. Drej snoren 2-3 gange rundt, inden du binder knuden, så løsner den sig ikke, inden du når at slå knude.
6. Stegning: Læg lammeboven i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Steg den i ovnen ved 165° i ca. 1 time. Lad den hvile i 10 minutter, før du skærer den ud og anretter den på et fad. Du kan også servere den på et skærebræt på bordet, så alle kan beundre stegen, før den skæres ud. Server med grønne salater og kartofler eller brød.

Tips: Skyd genvej, og køb en lammebov, som allerede er udbenet. Fjern snor eller net, og åbn boven. Læg fyldet i, rul kødet sammen, og bind med ny snor.