Lammefrikassé med asparges og fennikel

Lækker simremad mad masser af saft og kraft

Tid: 30 minutter. Kogetid: 20 minutter.
Antal personer: 4
Frikassé er god, gammeldags mormormad. En kraftig sammenkogt ret, som hele familien kan samles om - men som også sagtens kan serveres til en hyggeligt vennemiddag.

Frikassé:
• 2 spsk olivenolie
• 500 g lammekød i tern
• 2½ dl hvidvin
• 2 løg
• ½ tsk salt
• ½ bundt grønne asparges
• 1 fennikel
• 3 stilke bladselleri
• ½ potte dild
• 2½ dl piskefløde
• 1 tsk rørsukker
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• 1 kg kartofler (fx aspargeskartofler)

Sådan gør du:
1. Frikassé: Varm olien op i en gryde, og brun lammekødet godt. Hæld hvidvin over, og lad det koge op. Skum eventuelle urenheder af undervejs med en ske.
2. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Læg dem i gryden, tilsæt salt, og lad retten småkoge under låg i 20 minutter. Husk igen at skumme eventuelle urenheder af.
3. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
4. Bræk den nederste træede ende af aspargeserne, og skær aspargeserne i mindre stykker. Rens fennikel og bladselleri, og skær begge dele i tynde skiver. Hæld grøntsager, klippet dild (gem lidt til pynt) og fløde ned i gryden til lammekødet, og lad det koge med i 5-7 minutter.
5. Smag frikasseen til med rørsukker, salt og peber. Pynt med lidt dild, og server med de kogte kartofler.

Tips: Frikassé kan laves på mange måder. Nogle laver den med kylling eller kalv, her har vi brugt skært kød af lammefilet.