Hvidvinsmarineret kalveculotte

Lækkert, krydret kød

Tid: 10 minutter. Marinering: Mindst 5-6 timer, gerne ca. 1 døgn.
Ovntid: 25-30 minutter. Hviletid: 15 minutter. Antal personer: 6
Kødet får en skøn smag, når det som her får lov at marinere et døgns tid, inden det steges. Husk at lade kødet hvile i 15 minutter, inden du skærer det ud i tynde skiver.

• ca. 1,5 kg kalveculotte (eller cuvette)
Hvidvinsmarinade:
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk grov sennep
• 3 spsk rød balsamicoeddike
• 1 bundt estragon
• 1 dl olivenolie
• 1 dl hvidvin
• salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
1. Hvidvinsmarinade: Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Bland sennep og balsamicoeddike, og tilsæt hvidløg. Hak estragon fint, og rør den i marinaden sammen med olivenolie og hvidvin. Krydr med salt og peber.
2. Fjern senen på bagsiden af culotten med en skarp kniv. Rids fedtet i tern. Læg kødet i en frysepose, og hæld marinaden i posen. Luk posen, og læg den i et fad. Lad kødet marinere 5-6 timer i køleskabet, gerne 1 døgn.
3. Ca. 1 time før servering: Varm ovnen op til 200°. Tag den marinerede culotte ud af posen, og læg den i en lille bradepande. Steg den i ovnen i 25-30 minutter.
4. Tag culotten ud af ovnen, og lad den trække tildækket i ca. 15 minutter. Skær den i tynde skiver, og server for eksempel med en stor salat og kartofler.