Kartoffelpizza med spinat og pancetta

Kartoffelpizza med spinat og pancetta

Man kan sagtens lave lækker aftensmad med kun seks ingredienser ved hånden. Prøv denne nemme opskrift på hjemmelavet kartoffelpizza med spinat og pancetta!

Det er både en let og økonomisk løsning, hvis du bruger de basisingredienser, du har i dit køkken, og køber få - men gode - råvarer ekstra, når der skal god mad på bordet i løbet af ugen. Denne opskrift på kartoffelpizza med spinat og pancetta er lavet af en færdig pizzadej fra supermarkedets køledisk og er en udmærket løsning, når det skal gå lidt hurtigt. 

Prøv også: Kartoffelpizza med blå ost og revet ost

Kartoffelpizza med spinat og pancetta

Tid: 20 minutter. Ovntid: 8-10 minutter. Antal personer: 4.

  • 2 ruller fuldkornspizzadej
  • 5 spsk rød pesto
  • 2 bagekartofler
  • 75 g frisk babyspinat
  • 2 kugler frisk mozzarellaost
  • 100 g pancetta i runde skiver

Inspiration: 10 retter til under 50 kroner

Du skal også bruge:

  • 1 løg
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartoffelpizza med spinat og pancetta:

  1. Tænd ovnen på 250º varmluft. Varm 2 bageplader op i ovnen.
  2. Rul pizzadejene ud på hver deres stykke bagepapir, og smør bundene med rød pesto. 
  3. Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl spinaten grundigt, og slyng den helt tør i en salatslynge, eller tør den i et rent viskestykke.
  4. Skær mozzarellaostene i små tern. Bland kartofler, løg, spinat og mozzarellaost, og fordel blandingen på pizzabundene i et jævnt lag.
  5. Top med skiver af pancetta. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
  6. Tag de varme bageplader ud af ovnen, og træk forsigtigt pizzaerne over på dem. Bag pizzaerne i ovnen samtidig i 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden bobler lidt op. Server din kartoffelpizza straks.

Prøv også: Pizza med laks, fennikel og kartoffel

Tip: Giv evt. pizzaerne ekstra smag ved at drysse dem med finthakket hvidløg og rosmarin, inden de sættes i ovnen. Server evt. en blandet grøn salat til.