Hjemmelavet bechamelsauce

bechamelsauce

Enhver god lasagne bør laves med en hjemmelavet bechamelsauce, der binder hele herligheden sammen på fineste vis. Og det er faktisk slet ikke så svært endda. Se bare her!

En god, hjemmelavet lasagne går man aldrig galt i byen med, og serverer du den med en hjemmelavet bechamelsauce, vil smagsglæden nå helt nye højder! Hvis du vil have en lidt tykkere og mere cremet bechamelsauce, kan du røre ost i, lige inden saucen smages til. Brug fx frisk mozzarella eller revet Prima Donna.

Bechamelsauce i lasagne er en klassiker, men har du også prøvet musaka? Kig med her.

Bechamelsauce

Tid: 15 minutter. Antal personer: 4 (i alt 4 1/2 dl). 

Det skal du bruge til bechamelsauce:

  • 1-2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl mælk - sødmælk er bedst
  • 1/2 tsk. groft salt
  • evt. 1/2 tsk. revet muskatnød eller stødt allehånde
  • friskkværnet peber

Se alle vores opskrifter på italiensk mad lige her!

Sådan laver du bechamelsauce:

  1. Smelt smør i en gryde ved middel varme. Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen.
  2. Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri. Kog ved svag varme i 10 min., og pisk jævnligt.
  3. Smag til med salt, revet muskatnød eller stødt allehånde og peber.

Vil du have endnu mere inspiration til din hverdagsmad? Bliv abonnent på SPIS BEDRE og få magasinet sendt hjem til dig hver måned!

Abonnement