Cannelloni med skinke og feta

Cannelloni er store pastaruller med lækkert fyld. Du laver dem nemt af friske lasagneplader fra supermarkedets køledisk. Server gerne retten med en grøn salat.

Tid: 35 minutter. Kogetid, tomatsauce: 25 minutter. Ovntid, cannelloni: 25 minutter.
Antal personer: 4

• 250 g friske lasagneplader
• 200 g fetaost
• 1 dl oliven (uden sten)
• 250 g hytteost
• 12 skiver røget skinke (ca. 150 g)
• 2 spsk dijonsennep
• 2 dl revet ost efter eget valg

Tomatsauce:
• 1 løg
• 3 fed hvidløg
• olivenolie til stegning
• 2 dåser flåede, hakkede tomater (a 400 g)
• 2 tsk oregano
• 1 terning hønsebouillon
• salt og friskkværnet peber

1. Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløg. Steg det i olie, uden at det tager farve. Tilsæt tomat fra dåse, oregano og bouillonterning. Lad tomatsaucen koge ved svag varme i ca. 25 minutter, til meget af væden er fordampet. Smag til med salt og peber.

2. Tænd ovnen på 225°. Skær lasagnepladerne i 12 lige store stykker. Smuldr fetaosten, og bland den med oliven og hytteost.

3. Læg en skive skinke på hvert stykke lasagneplade, og smør sennep på skinken. Top med en skefuld af fetablandingen.

4. Rul lasagnepladerne sammen en for en, og læg dem i et smurt ovnfad. Hæld tomatsaucen over, og drys med revet ost. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter.

Tip: Pastarullerne kan laves i god tid og sættes i køleskabet. Vent med at hælde tomatsaucen over, til rullerne skal i ovnen.

Læs også:
Pasta og tomatsauce med appelsin og hvidløg
Pasta med laks og ruccolapesto