Risotto med rødvin og sprød parmaskinke

Risotto med sprød parmaskinke

Risotto med sprød parmaskinke kan laves med kun 1 gryde, så du slipper for en kæmpe opvask. Den cremede ret har en dejlig rund smag fra rødvin, og er desuden supernem at lave.

Denne lækre risotto med parmaskinke har en let rødlig farve. Normalt bruger man hvidvin til risotto, men rødvin giver også et rigtig godt resultat! Ud over en smuk farve er også smagen helt i top.

En rest af risotto kan faktisk laves til disse fantastiske risotto-kugler. Få den lækre opskrift her!

Risotto med sprød parmaskinke

Tid: 35 minutter. Antal personer: 2

Det skal du bruge:

  • 1 skalotteløg
  • 1 kvist rosmarin eller timian
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 2½ dl risottoris
  • 2½ dl rødvin
  • ca. 8 dl hønsebouillon
  • 20 g smør
  • 1 lille radicchiosalat
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 4 skiver parmaskinke
  • lidt olie til stegning

Sådan laver du risotto med sprød parmaskinke:

  1. Pil skalotteløget, og hak det fint. Hak rosmarin eller timian groft.
  2. Opvarm olien i en gryde, og steg løg og rosmarin let i 2 minutter, uden at det tager farve.
  3. Skyl risene, og hæld dem i gryden. Rør i risene, til de er blanke.
  4. Hæld rødvin over risene, og fortsæt med at røre. Hæld den varme bouillon i en kande, og tilsæt den lidt ad gangen, hver gang risene begynder at se tørre ud. Fortsæt, til det meste af bouillonen er brugt, og risene er møre. Det tager ca. 15-20 minutter. Rør i gryden hele tiden, til risottoens konsistens er cremet.
  5. Skyl radicchiosalaten, og snit den fint.
  6. Rør smør, parmesan og fintsnittet raddichiosalat i risottoen til sidst. Sluk for varmen, og smag til med salt og peber.
  7. Steg parmaskinken sprød på en tør pande penslet med olie, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pynt risottoen med den sprøde skinke, og servér straks.

Denne fabelagtige risotto er lavet med rødvin, men hvis du hellere vil lave en version med hvidvin, så prøve denne opskrift.