Cremet perlebygotto med asparges og bacon

Perlebygotto

Dejlig nem perlebygotto med asparges og bacon på ingen tid. Familiens nye livret!

Hvad er det nu lige perlebygotto er? Denne ret minder om risotto, men de sædvanlige risottoris er erstattet med dansk perlebyg, som har et højt indhold af fibre. Så må vi vel kalde det bygotto!

Klassisk risotto i stedet for perlebygotto? Klik her for inspiration!

Cremet perlebygotto med asparges og bacon

Tid: 35 minutter. Antal personer: 4
Det skal du bruge til perlebygotto:
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk rapsolie til stegning
  • 400 g perlebyg
  • 3 dl hvidvin
  • 2 tsk salt
  • ca. 1 l god hønsebouillon
  • 60 g friskrevet parmesan
  • 400 g grønne asparges
  • 200 g bacon (i et helt stykke)
  • 10 spsk finthakket persille

Prøv også: Risotto af perlespelt med chorizo og parmesan

Til servering:
  • rapsolie
  • 100 g friskhøvlet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • godt brød (eksempelvis hjemmebagte flutes)
Sådan laver du perlebygotto:
1. Pil skalotteløg, og hak dem fint. Skær hvidløg i tynde skiver. Steg skalotteløg og hvidløg let i smør og olie på en sauterepande, uden at de tager farve.
2. Skru op for varmen, tilsæt perlebyg, og rist dem godt af. Rør hvidvin i, og drys med salt. Skru ned for varmen, og hæld bouillon ved lidt ad gangen, mens du rører. Lad perlebyggen opsuge bouillonen, før du tilsætter mere. Fortsæt med at tilsætte bouillon, til grynene er møre, men med lidt bid. Det tager ca. 20 minutter.
3. Tag panden fra varmen, og rør parmesan i. Læg låg på, og lad perlebyggen trække i 2 minutter.
4. Knæk den nederste ende af aspargeserne. Damp aspargeserne i en gryde med kogende vand i 3 minutter.
5. Skær bacon i små tern, og steg dem gyldne på en tør pande. Lad afdryppe på fedtsugende papir.
6. Skær aspargeserne i mindre stykker, og vend dem i perlebyggen sammen med hakket persille.
7. Servering: Dryp den færdigtilberedte perlebygotto med lidt rapsolie, og drys rundhåndet med høvlet parmesan. Krydr med salt og peber, og server straks med godt brød til.