Chili con carne med linser

Prøv en anderledes og let udgave af chili con carne - med linser! Få opskriften på chili con carne her!

Chili con carne har gået sin sejrsgang over hele verden og tælles i dag blandt danskernes favoritretter, når det kommer til nem aftensmad. Prøv at erstatte bønner med linser i din chili con carne. Den bliver super saftig og er færdig på meget kortere tid.

Det skal du bruge:
2 løg
2 spsk. olivenolie til stegning
500 g hakket oksekød
1 stor dåse tomatpuré (140 g)
1 dåse hakkede tomater
200 g sorte eller grønne linser
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørrede chiliflager
3 fed hvidløg
4 dl hønsebouillon
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
salt

Til servering:
1 bundt persille
4 grove boller
evt. ekstra chilisauce

Sådan gør du:
1. Pil og hak løgene, og steg dem i olien i en gryde i et par minutter. Tilsæt kødet, og brun det godt. Steg tomatpuréen med et øjeblik, og tilsæt hakkede tomater, linser, spidskommen, oregano og chiliflager. Pil og hak hvidløgene. Kom dem i retten, og rør godt rundt.
2. Hæld bouillon i gryden, og lad retten småkoge i 30 minutter under låg.
3. Skyl og rens peberfrugterne, og skær dem i tern. Lad dem koge med i retten i 5 minutter. De skal stadig være sprøde.
4. Smag til med salt, og spæd evt. til med vand, hvis du synes, at saucen er blevet for tør. Varm retten godt igennem.
5. Servering: Skyl og hak persillen, og drys den på toppen af retten. Servér med brød og evt. ekstra chilisauce.