Grundopskrift: Tærtedej

tærtedej

Er du også fan af gode madtærter? Så læs med her, hvor vi løfter sløret for den bedste grundopskrift på tærtedej med kun 3 ingredienser!

Hjemmelavet tærtedej smager bare bedre end de præfabrikerede varianter, du kan finde i køledisken i dit lokale supermarked. Læs med her, hvor vi viser, hvordan du kan lave en skøn tærtedej med blot tre basisingredienser!

Til din tærtedej: Få inspiration til lækkert tærtefyld her!

Lad os en gang for alle afvise alle forestillinger om, at det er billigere og nemmere at købe den færdiglavede tærtedej. Med blot tre basisingredienser kan du nemlig fremtrylle den bedste tærtedej, der sikrer dig en sprød skorpe og masser af smag, og så tager det lige akkurat så kort tid, at du slet ikke kan nå at overveje at stikke afsted til supermarkedet. Velbekomme!

Den bedste tærtedej

10 minutter + 30 minutter + 10 minutter

Det skal du bruge til tærtedej:

  • 3 dl (180 g) hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 spsk. vand

Prøv også vores 5 bedste opskrifter med kylling!

Sådan laver du tærtedej: 

  1. Hak mel og smør, skåret i mindre stykker, sammen, brug gerne foodprocessor. Tilsæt vand, og ælt det hurtigt sammen til en dej (dejen kan opbevares i plastpose i køleskabet til næste dag).
  2. Tryk eller rul dejen ud i en tærteform, ca. 25 cm i diameter (kan købes her). Prik bunden med en gaffel. Dæk med film, og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min.
  3. Sæt ovnen på 225°. Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 10 min.

Når din tærtedej er forbagt, kan du fylde den med dine yndlingsgrøntsager og fx laks eller bacon. Få inspiration til fyld til madtærter her!