Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling


Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

Prøv spinatpandekager til aftensmad, der både mætter og smager rigtig godt. Med spinaten i pandekagedejen, får man også nemmere lidt flere grøntsager i hverdagen.

Pandekager er altid en god idé, ligegyldigt om de serveres som forret, hovedret eller dessert. Her er de fyldt med lækker, krydret kylling, der giver en god mæthedsfornemmelse, så de kan udgøre et godt aftenmåltid. Og spinatens grønne farve gør, at de også ser virkelig fine ud!  

Vild med spinatpandekager? Så prøv også vores madpandekager med rodfrugter!

Gratinerede spinatpandekager med krydret kylling

Tid: 45 minutter. Ovntid: 10 minutter. Antal personer: 4

  • 75 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Krydret kylling:

  • 1 løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 200 g gulerødder
  • 450 g kyllingebrystfilet
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1½ tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 lille dåse majs (140 g)
  • 200 g hytteost

Til servering:

  • 100 g revet cheddar
  • 2 modne avocadoer
  • 1 frisk rød chili
  • 100 g salatost i tern
  • 1 potte frisk koriander

Sådan gør du: 

  1. Skyl spinaten, og blend den hurtigt til en jævn dej i en blender eller foodprocessor sammen med æg, mælk, mel, salt og peber. Steg pandekager 1 ad gangen i smør på en pande, så du får i alt 8 stk.
  2. Krydret kylling: Pil løg, og skær det i tynde både. Rens peberfrugt, og skær den i tynde strimler. Skræl og riv gulerødder. Skær kyllingefileterne i tynde strimler, og steg dem 
i olie på en pande i et par minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt løg, peberfrugt og alle krydderierne, og steg videre i 2-3 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag panden af varmen, og vend revne gulerødder, majs og hytteost i kyllingefyldet.
  3. Tænd ovnen på 215°. Fordel fyldet på de 8 pandekager. Fold pande-
kagerne stramt sammen omkring fyldet, og læg dem tæt ved siden 
af hinanden i et ovnfast fad.
  4. Drys cheddar over pandekagerne, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.
  5. Servering: Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Rens og snit chilien. Drys avocado, smuldret salatost, koriander og chili over pandekagerne.

Tip: En fyldt pandekage er dejlig at have med i madpakken og kan sagtens spises kold.

I SPIS BEDRE finder du altid masser af god inspiration. Få bladet ind ad døren hver måned - klik her!