Thai-kylling i karrysauce med broccoli og kokossalat

Thai-kylling i karrysauce med broccoli og kokossalat

Thai-kylling i karrysauce med broccoli og kokossalat kan nemt peppe din hverdagsmad op. Retten er en spændende asiatisk sag, som både store og små vil kunne lide.

Thai-kylling i karrysauce serveret med frisk kokosnød har en helt særlig lækker smag, men man kan også sagtens bruge tørrede kokosflager, fx fra Urtekram.

Vild med thai-kylling? Prøv også denne thai-suppe med kylling! 

Thai-kylling i karrysauce med broccoli og kokossalat

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

  • 500 g kyllingeinderfilet, fx fra Himmerland
  • 2 spsk. grøn thai-karrypasta
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1-2 tsk. kokossukker
  • 2 tørrede kaffir-limeblade
  • 1 stilk citrongræs
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 400 g broccoli, evt. aspargesbroccoli
  • 4 forårsløg
  • saft af ½ limefrugt
  • 1 spsk. fiskesauce
  • frisk koriander

Kokossalat:

  • ½ frisk kokosnød
  • 1 frisk grøn chili
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. risvinseddike
  • 1 spsk. friskpresset limesaft
  • 1 spsk. fiskesauce
  • lidt kokossukker

Tilbehør:

  • nudler eller ris

Sådan laver du thai-kylling i karrysauce med broccoli og kokossalat:

  1. Kokossalat: Knæk kokosnødden med en hammer, og frigør det hvide kokoskød. Skær kokoskødet i papirtynde flager på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Rens chili og forårsløg, og snit dem fint. Vend kokosflager med chili og forårsløg. Rør eddike med limesaft og fiskesauce, og vend dressingen med salaten. Smag til med kokossukker.
  2. Tilbehør: Kog nudler eller ris efter pakkens anvisning.
  3. Skær kyllingefileterne i lidt mindre stykker. Rist karrypasta i kokosolie i en wok eller sauterepande, til det dufter. Tilsæt kylling, og steg et kort øjeblik.
  4. Tilsæt kokosmælk, kokossukker, limeblade, flækket citrongræs og bouillon, og kog i ca. 3 minutter.
  5. Rens broccoli, og del den i mindre stykker. Rens og snit forårsløg. Vend broccoli og forårsløg i wokretten, og lad dem koge med i 2-3 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce, og drys med plukket koriander.
  6. Servér thai-kylling i karrysauce med frisk kokossalat og kogte nudler eller ris.

Læs også: thai-kylling i grøn karrysauce.