Stegt kylling i stegeso

kylling i stegeso

Kylling stegt i stegeso er et rigtig familiemåltid, der samler alle omkring middagsbordet. Og denne her kan du lave på bare 15 minutter - så bliver det ikke nemmere!

Har du 20 minutter? Så har vi nemlig den perfekte hverdagsopskrift til dig og din familie. Stegt kylling i stegeso tager nemlig kun et kvarter at forberede - resten klarer ovnen nemlig for dig, og så har du lige pludselig masser af tid til sjove eller praktiske gøremål. Få opskriften på saftig kylling i stegeso her!

Vild med kylling i stegeso? Så prøv også denne opskrift!

Opskrift på kylling i stegeso med rodfrugter og hvidvin

Tid: 20 minutter. Ovntid: 1½ time. Antal personer: 4-6

  • 1 stor kylling eller unghane, ca. 1.500 g
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille
  • 2 gulerødder
  • 250 g persillerødder
  • 250 g rødbeder
  • 4 fed hvidløg
  • 75 g smør
  • 3-4 kviste timian
  • revet skal af 1 citron, usprøjtet
  • 2½ dl hvidvin
  • 3 dl hønsefond

Fremgangsmåde:

  1. Gnid kyllingen med salt og peber ind- og udvendig. Fyld den med skyllet persille.
  2. Skræl gulerødder, persillerødder og rødbeder, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene.
  3. Smelt 25 g smør på en stor pande, og brun kyllingen godt på alle sider. Læg kyllingen over i stegesoen sammen med rodfrugter, hvidløg, timian og revet citronskal. Hæld hvidvin og hønsefond ved, og fordel resten af smørret i klatter oven på kyllingen.
  4. Læg låg på stegesoen, og sæt den ind i en kold ovn. Tænd herefter ovnen på 200º, og steg kyllingen i ca. 1½ time.
  5. Parter kyllingen i passende stykker, og server med rodfrugter og den dejlige sauce fra bunden af stegesoen.

 

Basis opskrift på stegt kylling i stegeso

 

6 personer. Arbejdstid: 15 minutter + Ovntid: ca. 1 ½ time

Det skal du bruge til kylling i stegeso:

  • 1 stor kylling, ca. 1, 9 kg, gerne økologisk eller majskylling
  • 2 tsk. saltflager
  • friskkværnet sort peber
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 2 hele hvidløg
  • nogle kviste frisk timian

Tilbehør:

  • kogte ris
  • grøntsager efter eget valg

FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER PÅ GRYDERETTER HER!

Sådan laver du kylling i stegeso:

  1. Læg stegesoen, også låget, i blød i vand, mindst 30 min. Bland salt og begge slags peber. Gnid kyllingen med blandingen udvendig og lidt indeni.
  2. Tag stegesoen op, og hæld vandet væk. Læg kyllingen i med brystsiden opad. Skær toppen af hvidløgene, og læg dem i bunden ved siden af kyllingen. Kom timian inden i og ved siden af kyllingen, og kom grøntsager i stegesoen.
  3. Læg låget på, og sæt stegesoen ind i en kold ovn på nederste rille. Sæt ovnen på 200°. Lad kyllingen stå, 1 ½ -2 timer, til den har fået farve, og kødsaften, som kommer ud, når man stikke i den, er klar.
  4. Server med kogte ris. Klem de bagte hvidløg ud af skallen, og server som ekstra smagsgiver.