Stegt kylling i stegeso

kylling i stegeso

Kylling stegt i stegeso er et rigtig hyggeligt måltid, der samler alle omkring middagsbordet. Og denne her kan du lave på bare 15 minutter - så bliver det ikke nemmere!

Har du 20 minutter? Så har vi nemlig den perfekte hverdagsopskrift til dig og din familie. Stegt kylling i stegeso tager nemlig kun et kvarter at forberede - resten klarer ovnen for dig, og så har du lige pludselig masser af tid til sjove eller praktiske gøremål. Få opskriften på saftig kylling i stegeso her!

Vild med kylling i stegeso? Se også vores andre nemme og uimodståelige gryderetter!

Luksusopskrift på kylling i stegeso med rodfrugter og hvidvin

Tid: 20 minutter. Ovntid: 1½ time. Antal personer: 4-6

  • 1 stor kylling eller unghane, ca. 1.500 g
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille
  • 2 gulerødder
  • 250 g persillerødder
  • 250 g rødbeder
  • 4 fed hvidløg
  • 75 g smør
  • 3-4 kviste timian
  • revet skal af 1 citron, usprøjtet
  • 2½ dl hvidvin
  • 3 dl hønsefond

Fremgangsmåde:

  1. Gnid kyllingen med salt og peber ind- og udvendig. Fyld den med skyllet persille.
  2. Skræl gulerødder, persillerødder og rødbeder, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløgsfeddene.
  3. Smelt 25 g smør på en stor pande, og brun kyllingen godt på alle sider. Læg kyllingen over i stegesoen sammen med rodfrugter, hvidløg, timian og revet citronskal. Hæld hvidvin og hønsefond ved, og fordel resten af smørret i klatter oven på kyllingen.
  4. Læg låg på stegesoen, og sæt den ind i en kold ovn. Tænd herefter ovnen på 200º, og steg kyllingen i ca. 1½ time.
  5. Parter kyllingen i passende stykker, og server med rodfrugter og den dejlige sauce fra bunden af stegesoen.

 

Basisopskrift på stegt kylling i stegeso

6 personer. Arbejdstid: 15 minutter + Ovntid: ca. 1 ½ time

Det skal du bruge til kylling i stegeso:

  • 1 stor kylling, ca. 1, 9 kg, gerne økologisk eller majskylling
  • 2 tsk. saltflager
  • friskkværnet sort peber
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 2 hele hvidløg
  • nogle kviste frisk timian

Tilbehør:

  • kogte ris
  • grøntsager efter eget valg

Sådan laver du kylling i stegeso:

  1. Læg stegesoen, også låget, i blød i vand, mindst 30 min. Bland salt og begge slags peber. Gnid kyllingen med blandingen udvendig og lidt indeni.
  2. Tag stegesoen op, og hæld vandet væk. Læg kyllingen i med brystsiden opad. Skær toppen af hvidløgene, og læg dem i bunden ved siden af kyllingen. Kom timian inden i og ved siden af kyllingen, og kom grøntsager i stegesoen.
  3. Læg låget på, og sæt stegesoen ind i en kold ovn på nederste rille. Sæt ovnen på 200°. Lad kyllingen stå, 1 ½ -2 timer, til den har fået farve, og kødsaften, som kommer ud, når man stikke i den, er klar.
  4. Server med kogte ris. Klem de bagte hvidløg ud af skallen, og server som ekstra smagsgiver.

SPIS BEDRE giver dig altid masser af inspiration til nemme hverdagsretter. Bliv abonnent og få bladet lige i postkassen hver måned.

Abonnement