Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing

Du kender sikkert allerede pulled pork, men har du nogensinde smagt pulled chicken? Konceptet er det samme med en lækker kryddermarinering, og kødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler.

Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing
31-60 min.

(10)

April 12, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Kyllingefileterne skal marineres og derefter på køl i et døgn.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Kylling er en god go to-ret, når det skal være både nemt og sundt. Men har du nogensinde prøvet den i ’pulled chicken ’-versionen? Måske tænker du, at det lyder både avanceret og som lidt af en tidsrøver, men faktisk er det uhyre let selv at lave ud af almindelige kyllingebrystfileter – og så smager det altså hammergodt i et utal af retter.

Sådan laver du pulled chicken

Som du kan se i opskriften på pulled chicken herover, så skal du dog som udgangspunkt være lidt på forkant, hvis du vil have pulled chicken til aftensmad. Resultatet bliver nemlig klart bedst, hvis kyllingen får lov til at trække et døgn i krydderierne, inden de langtidssteges i ovnen i tre timer. Selve forberedelserne kan dog laves lynhurtigt, så arbejdstiden er lav.

Step 1 – lav en krydderrub

Det første du skal gøre, er derfor at forberede kyllingen og krydderruben, som skal marinere natten over. Bland brun farin, røget paprika, oregano, sennepspulver, salt og peber sammen, og massér rubben godt ind i kødet.

Step 2 – sæt kyllingen i ovnen

Dagen efter er kyllingen klar til at komme i ovnen i 3 timer, til den er mør og nærmest falder fra hinanden. Tænd ovnen på 125°, og læg de marinerede kyllingefileter i et ovnfad med en blanding af bouillon og tomatpuré. Imens kan du forberede tilbehøret og slappe lidt af. Når kyllingen er færdig, kan du nemt rive den fra hinanden med to gafler, og så er den klar til servering.

Pulled chicken på andre måder

Har du en sous vide, kan du også sagtens tilberede kyllingen i denne. Her skal kød og marinade blot blandes på forhånd, inden det tilberedes i 3-4 timer.

Det er dog også muligt at lave en hurtigere version af pulled chicken, hvor du for eksempel koger kyllingestykkerne i en gryde direkte i marinaden til de er møre, hvorefter du trevler dem op og lader kødet koge yderligere en rum tid, så marinaden trænger godt ind.

Du får dog ikke helt samme møre og saftige resultat med lyn-versionen, men det kan gå an, hvis det skal gå hurtigt en dag.

Pulled chicken: Det kan du bruge det til

I opskriften her har vi fyldt pulled chicken i bløde tortillaer og suppleret med ananassalsa og avokadodressing. Du kan dog bruge din pulled chicken på lige præcis den måde, som du bedst kan lide.

Skel eventuelt til, hvor man normalt ville bruge pulled pork – og skift så bare denne ud med kyllingeversionen. Oplagt vil det være et bruge pulled chicken i tacos, enchiladas, burgers eller burritos, men den saftige kylling smager også virkelig godt i en salat eller en måltidsbowl.

Måske du også kan li'