Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing

Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing

Du kender sikkert allerede pulled pork, men har du nogensinde smagt pulled chicken? Konceptet er det samme med en lækker kryddermarinering, men kyllingekødet skal kun hygge sig i ovnen i 3 timer. Kødet bliver stadig så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler.

En skøn ret fyldt med lækre kontraster fra knasende spidskål til cremet avocadodressing og fra sød ananas til den let parfumerede koriander. Og samlet i en lun tortilla kan det bestemt kun anbefales! 

Prøv også: Pulled chicken med lækker tomatsalsa - opskrift her! 

Pulled chicken med spidskål, ananassalsa og avocadodressing

Tid: 40 minutter. Trækketid: 1 døgn. Ovntid: 3 timer.  Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 4 kyllingebrystfileter, i alt ca. 650 g
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. tomatpuré

Krydderrub:

  • 40 g brun farin
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1½ tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber

Ananassalsa:

  • ½ moden ananas
  • 1 rød snackpeberfrugt
  • ½ rødløg
  • 2 spsk. frisk koriander
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Avocadodressing:

  • 1 moden avocado
  • 2 spsk. frisk koriander
  • saft af 1 limefrugt
  • 4 spsk. yoghurt naturel
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering:
  • ½ spidskål, rød eller grøn
  • 8 bløde tortillapandekager (str. M)

Sådan laver du pulled chicken: 

  1. Krydderrub: Rør brun farin, røget paprika, oregano, sennepspulver, salt og peber sammen.
  2. Læg kyllingefileterne i en frysepose, og hæld den tørre rub over dem. Massér rubben godt ind i kødet. Luk posen, og læg den på køl til næste dag.
  3. Tænd ovnen på 125°. Læg de marinerede kyllingefileter i et lille ovnfad. Rør bouillon og tomatpuré sammen, hæld det i bunden af fadet, og dæk med alufolie. Sæt fadet i ovnen, og steg kyllingen i 3 timer.
  4. Ananassalsa: Skræl ananassen, og skær den i små tern. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Pil og hak rødløg fint. Vend det hele sammen med friskhakket koriander og limesaft, og krydr med salt og peber.
  5. Avocadodressing: Flæk avocadoen, og fjern stenen. Blend avocadokødet i en blender eller minihakker sammen med koriander, limesaft, yoghurt og olie, til du får en glat dressing. Smag til med salt og peber.
  6. Tag kyllingefileterne op af fadet, og lad dem køle af i 5 minutter på et skærebræt. Træk herefter kyllingekødet i trevler med 2 gafler.
  7. Servering: Skyl og snit spidskålen fint. Lun tortilla-pandekagerne, og servér dem med spidskål, pulled chicken, ananassalsa og avocadodressing.

Prøv også: Burger med pulled chicken - opskrift her!

Sådan laver du pulled chicken