Marinerede kyllingelår med peberfugt og ingefærcreme

Kyllingelår er en billig udskæring, der giver dejligt mørt kød og sprødt skind. I stedet for sauce serveres de her med en nem ingefærcreme til.

Harissa er en stærk chilipasta, som har mange anvendelsesmuligheder. Hvis du ikke kan få fat i harissa, kan du bruge en mindre mængde sambal oelek eller fintsnittet frisk chili.

Prøv også: Kyllingelår med chorizo, kikærter og persille

Marinerede kyllingelår i fad 

Tid: 15 minutter. Ovntid: 50 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 750 g små kartofler
  • 4 skalotteløg
  • 2 peberfrugter
  • 4 kyllingeoverlår

Hvidløgsmarinade:

  • 3 fed hvidløg
  • 5 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødte korianderfrø
  • salt og friskkværnet peber

Ingefærcreme:

  • 2 cm frisk ingefær
  • 2½ dl cremefraiche 9 %

Til servering:

  • 1½ dl harissa
  • evt. frisk basilikum

Sådan laver du marinerede kyllingelår i fad 

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Pil skalotteløgene, og halvér dem. Rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker. Fordel grøntsagerne i en bradepande, og læg kyllingelårene ovenpå.
  2. Hvidløgsmarinade: Pil og hak hvidløgsfeddene fint, og rør dem sammen med olivenolie, gurkemeje, korianderfrø, salt og peber. Hæld marinaden over kyllingelår og grøntsager i bradepanden, og bag retten i ovnen i 45-50 minutter, eller til kyllingelårene er gennemstegte, og kartoflerne er møre.
  3. Ingefærcreme: Skræl og riv ingefærstykket. Rør den revne ingefær sammen med cremefraiche i en skål.
  4. Læg små toppe af ingefærcreme og harissa oven på retten. Pynt med frisk basilikum, og servér.

Prøv også: Helstegt kylling med hvdløg og citron