Kyllingenuggets og bønnefritter

Kyllingenuggets og bønnefritter med parmesan

Hjemmelavede kyllingenuggets er et sikkert familiehit. Paneringen er baseret på blendede speltflager, som giver en lidt sprødere skorpe og ekstra bid.

I stedet for speltflager kan du bruge grovvalsede havregryn, når kyllingestykkerne skal paneres.

TIP: Servér gerne flere forskellige dips til retten. Ud over den søde sennepsdip kan du prøve med sød chilisauce, ketchup, stærk paprikadip, aioli eller en grov tatarsauce.

Kyllingenuggets og bønnefritter med parmesan og sød sennepsdip

Tid: 30 minutter. Ovntid: I alt 25-30 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge: 

  • 550 g kyllingeinderfilet
  • 30 g grahamsmel
  • 2 æg
  • 120 g speltflager
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. friskhakket rosmarin
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • olie til at dryppe med

Bønnefritter:

  • 650 g bønner fra frost
  • 2 spsk. oliveolie
  • 25 g parmesan
  • salt
  • Sød sennepsdip:
  • 1½ dl græsk yoghurt
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1½ spsk. sennep
  • 2 spsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

Flere opskrifter på hjemmelavede kyllingenuggets - klik her!

Sådan laver du kyllingenuggets: 

  1. Bønnefritter: Tænd ovnen på 225°. Hæld de frosne bønner i en skål, og vend dem sammen med olie og fintrevet parmesan. Fordel bønnerne på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Steg bønnerne i ovnen i 25-30 minutter, vend rundt i dem undervejs.
  2. Skær kyllingefileterne i halve.
  3. Hæld grahamsmel i en dyb tallerken. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen med 1 spsk. vand. Blend speltflagerne til groft mel i en blender eller minihakker, og rør det derefter sammen med revet parmesan, salt, rosmarin, løgpulver, paprika og fintrevet citronskal i en skål.
  4. Vend først kyllingestykkerne i grahamsmelet, og ryst dem let, så overskydende mel drysser af. Vend dem herefter i æggeblandingen.
  5. Læg kyllingestykkerne over i skålen med den krydrede melblanding et par stykker ad gangen, og vend dem rundt, til de er helt dækkede.
  6. Fordel kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir, og dryp med olie. Steg dem i ovnen ved 225° samtidig med bønnefritterne i ca. 15 minutter.
  7. Sød sennepsdip: Rør græsk yoghurt, mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Servér dippen til bønnefritterne og de sprøde kyllingenuggets.

Prøv også: Nemme fish and chips med ærtedip - opskrift her!