Kyllingegryde med bladselleri, æbler og druer

Skal du have mange til middag, så er denne kyllingegryde lige sagen. Den er rund og mild i smagen, og dejlig nem og billig at lave.

Sæt bare gryden direkte på bordet, så dine medspisere selv kan forsyne sig. Servér gerne sammen med brød, ris eller kartofler. 

Prøv også: Gryderet med kylling, aburginer og blomkål

Opskrift på Kyllingegryde: 

Tid: 30 minutter. Kogetid: 50 minutter. Antal personer: 6

Det skal du bruge: 

  • 1 hel kylling (ca. 1,5 kg)
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g små skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon
  • 3 timiankviste
  • 1-2 laurbærblade
  • 3 stængler bladselleri
  • 3-4 æbler
  • 500 g grønne stenfri druer

Til servering:

  • frisk persille eller estragon
  • brød, ris eller kartofler

Sådan gør du:  

  1. Skær kyllingen i mindre stykker. Brun dem i olie i en stor stegegryde. Krydr med salt og peber. Pil skalotteløg, og brun dem med i gryden hele.
  2. Hæld hvidvin på, og kog vinen ind til den halve mængde. Tilsæt bouillon, timian og laurbærblade. Rens og snit bladselleri, og lad det simre med i gryden under låg ved svag varme i ca. 40 minutter. 
  3. Skyl æblerne, og skær dem i både. Skyl druerne. Lad begge dele simre med i gryden i ca. 10 minutter.
  4. Fisk laurbærblade og timiankviste op af gryden. Smag retten til, og drys med friskhakket persille eller estragon. Servér sammen med brød, kartofler eller ris. 

Vild med kylling? Så se vores 5 bedste retter med kylling!