Kylling-saltimbocca med blommer og nødder

Kylling-saltimbocca med blommer og nødder

Saltimbocca er en klassisk italiensk ret, der her er lavet med kylling, som giver retten en masse smag.

Saltimbocca laves traditionelt med kalvelød, men kyllingefileter giver også en velsmagende samt væsentligt billigere variation.

Kylling-saltimbocca er virkelig lækkert, men kylling kan også bruges i denne alt-i-en-gryde.

Kylling-saltimbocca med blommer og nødder

Tid: 30 minutter. Antal personer: 4

  • 4 kyllingebrystfileter, fx fra Himmerland
  • 4 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
  • 8-12 friske salvieblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 8-12 faste blommer
  • 75 g smør
  • 50 g afskallede hasselnøddekerner
  • 2½ dl marsala eller hvid portvin

Tilbehør:

  • 500 g frisk båndpasta
  • 200 g blandet grøn salat

Sådan laver du kylling-saltimbocca med blommer og nødder:

  1. Tilbehør: Bring en stor gryde med vand i kog til pastaen. Skyl salaten, og slyng eller dup den tør.
  2. Læg et salvieblade oven på hver kyllingefilet, og pak 1 skive skinke omkring hver filet. Hold evt. skinken på plads med en kødnål eller tandstikker. Krydr med salt og peber.
  3. Skyl blommerne, halvér dem, og fjern stenen.
  4. Steg resten af salviebladene i 25 g smør på en pande sammen med nødderne, til bladene er sprøde. Læg salvie og nødder til side.
  5. Steg kyllingefileterne på samme pande i 4 minutter på hver side ved jævn varme. Lad blommerne stege med på panden med skærefladen nedad de sidste par minutter.
  6. Vend blommerne, tilsæt marsala eller portvin, og kog i 5 minutter, så der kun er lidt koncentreret sky tilbage på panden. Pisk resten af smørret i (50 g).
  7. Tilbehør, fortsat: Hæld pastaen 
i gryden med det kogende vand, og kog den i det antal minutter, som er angivet på pakken.
  8. Servering: Drys kyllingefileterne med de stegte salvieblade og hasselnødder, og servér med friskkogt pasta og skyllet grøn salat.

Mørbrad viklet ind i lufttøret skinke smager også skønt.