Kylling i kokossuppe

Kylling i kokossuppe

Kylling i kokossuppe sender tankerne afsted til mildere himmelstrøg på en ellers kølig dag – og så tager den kun 40 minutter at lave!

Kylling i kokossuppe smager skønt og har et dejligt bid fra de sprøde grøntsager og det møre kød. Vi elsker fyldige supper, der mætter og varmer i den kolde tid.

Kokossuppe med kylling er en fyldig og mættende suppe – prøv også denne suppe med oksekød og forårsløg.

Kylling i kokossuppe

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 6 dl misobouillon (eller hønsebouillon)
  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 1 dåse kokosmælk, 400 g

Stegt pak choy:

  • 3 pak choy
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk. sesamfrø
  • olie til stegning

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan laver du kylling i kokossuppe:

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefær, rens chilien, og hak begge dele fint. Rens champignoner, og skær dem i kvarte. Steg løg, hvid­løg, ingefær og chili let i olie i en gryde. Tilsæt champignoner, og steg ved høj varme, til de falder sammen.
  2. Tilsæt bouillon, og bring i kog. Skru ned, og lad suppen koge svagt.
  3. Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og lad dem koge med i suppen i ca. 10 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk, og kog ved svag varme i yderligere 10 minutter.
  5. Tilbehør: Kog risene efter anvis­ningen på pakken.
  6. Stegt pak choy: Skyl pak choy, og skær dem i kvarte. Rens forårsløg, og skær dem i mindre stykker. Steg pak choy, forårsløg og sesamfrø i olie på en pande ved høj varme i 5 minutter, til pak choyen falder sammen.
  7. Servér suppen sammen med de kogte ris og stegt pak choy.

Tip: Pak choy er en delikat asiatisk kåltype – den kan dog evt. erstattes med spidskål eller bladbede.

Prøv også: Koteletter i fad med kokosmælk og varme krydderier.