Kylling i fad med tomater

Det er nemt og lækkert at lave kylling i fad. Pynt gerne med masser af friske krydderurter!

I en travl hverdag skal aftensmaden være nem og hurtig.

Har du ikke tid til helstegt kylling, kan du afkorte stegetiden ved som her at partere den i mindre stykker, før du sætter retten i ovnen.

Kyllingen passer sig selv i ovnen, så du blot skal koncentrere dig om at lave tilbehøret.

Tid: 20 minutter.
Ovntid: Ca. 40 minutter.
Antal personer: 4

- 1 stor kylling, ca. 1.500 g
- 2-3 spsk rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 3 rødløg
- 350-500 g cherry- eller blommetomater
- 3 fed hvidløg
- 1½ dl tør hvidvin
- 2 dl purerede tomater, fx tomatpassata på flaske
- 2 tsk rørsukker
- 2 stilke estragon

Tilbehør:
kogte kartofler, ris, bulgur eller en grøn salatblanding

1. Tænd ovnen på 190º. Rens og tør kyllingen. Klip eller skær den i 10-12 pæne stykker. Gnid dem med rapsolie, og krydr godt med salt og peber. Brun kyllingestykkerne på alle sider på en varm pande, og læg dem over i et ovnfast fad.

2. Pil rødløgene, skær dem i både, og steg dem på panden ved høj varme. Kom hele tomater og hvidløg ved, hæld hvidvin og purerede tomater over, og smag til med sukker, salt, peber og finthakket estragon.

3. Hæld blandingen i fadet med kyllingen, og læg evt. et par ekstra estragonkviste ved. Steg retten i ovnen i ca. 40 minutter.

4. Sæt fadet på bordet, og server med det valgte tilbehør.

Tip!
Økologisk eller ej!
Går man op i dyrevelfærd, er der god grund til at købe økologisk kylling. Andre kyllinger opdrættes som regel under meget intensive forhold, som kan forårsage fysiske skader og stress hos kyllingerne. Smags-mæssigt er der også noget at hente. En industrikylling kan vokse fra 40 g til 2 kg på fem uger, mens det for en økokylling vil tage knap tre måneder. Det giver en bedre modning af kødet.